Du är här
Hem > Bra att känna till > Klart med nya lokaler, 1 mars 2016 öppnar vi upp i Förlösa/Lindsdal

Klart med nya lokaler, 1 mars 2016 öppnar vi upp i Förlösa/Lindsdal

Idag skrevs kontraktet på för nya lokaler

Idag 5 december blev det klart. Papperen är påskrivna och nu påbörjas ombyggnaden av de nya lokalerna till Fototjänster i Kalmar. Det kommer att bli lokaler mer anpassade efter en fotografs behov, och till en budget som inte innebär några större förändringar i våra priser till dig som kund. Under drygt tre månader kommer nu hyresvärden att bygga om lokalerna. Under resans gång kommer vi att hålla dig underrättad med text och bild.

Planerad flytt är den 20 februari och att vi öppnar 1 mars 2016.

Ny adress, Förlösavägen 38C

Här kommer vi att hålla till efter 1 mars 2016.

Ny fotostudio from 1 mars 2016
Ny fotostudio from 1 mars 2016

Det är en industribyggnad där vi kommer att hålla till på våning 2.

Byggnaden utifrån
Byggnaden utifrån
Byggnaden utifrån
Byggnaden utifrån
Byggnaden utifrån
Byggnaden utifrån

På bottenvåningen finns ett företag som säljer vitvaror, en bilmekaniker och ett företag som gör pooltak. Våning två är tom och det är här våra lokaler kommer att vara. Man nå oss via en trappa som finns på gaveln (mellan bilarna på sista bilden). Det fula skärmtaket kommer att bytas ut efter vintern.

Lokalerna

Tyvärr blev bilderna suddiga men jag hoppas ändå att ni se lite av hur det kommer att se ut. Bilderna är innan renoveringen påbörjades (dec 2015).

Kontorsdel. Här kommer vägar och golv att målas vita. Balkar svarta. Nya lampor i tak. Trägolv. Ny el är indragen och fönsterna är redan bytta.

05122015-DSC_2181 05122015-DSC_2189 05122015-DSC_2190

Vi kommer ha en egen toalett i lokalen. Denna kommer att renoveras upp innan vi sätter igång verksamheten. Även om den idag är fräschare än den vi har i nuvarande lokaler. Skönt att ha den nya två meter från fotostudion!

05122015-DSC_2183

Via en smal korridor (vid balken) kommer man in i nya fotostudion. Dörren ni ser till vänster samt en del av väggen kommer att tas bort. Till höger ser ni ingången till ett förrådsrum. Även i studiodelen kommer tak och väggar att målas vita, stolpar svarta och ett nytt trägolv att läggas. Nya lampor sättas upp i taket.

 

Ingång till nya fotostudion
Ingång till nya fotostudion

Fotostudion kommer att bli hela 7 meter bred mot dagens 3.5. Dubbla bredden gör att det blir mer utrymme till familjefoto. Hela väggen kommer att målas vit för att slippa begränsning av dagen pappersrullar som är 2.75 meter breda. Korridoren på bilden till vänster och rummet på bilden till höger kommer att bli ett stort rum. Detta genom att riva en vägg och bygga upp en ny. Även här kommer tak och väggar att målas vita, stolpar svarta och ett nytt trägolv att läggas. Nya lampor i taket. På bilden till höger ser ni ett rör i högra väggen. Här kommer en luftkonditionering att sättas upp innan sommaren 2016. Slut med 25-30 grader i studion sommartid!

Nya fotostudion
Nya fotostudion
Nya fotostudion
Nya fotostudion

Det kommer skarpare bilder senare. Fokus idag var inte att fotografera utan att skriva kontrakt. Även köket, korridorer, entré och trappa kommer att fixas till. Ja, det ta ca 10-15 minuter från centrala Kalmar dit. Från bussen ca 10 minuters promenad. Men vill man ha bra lokaler till vettiga hyror (läs billigare priser för dig som kund) då hoppas jag att det är ok att åka bil lite längre. Och för dem som kommer norrifrån blir det ju kortare sträcka.

Återkommer när det finns mer att visa.

Top