Du är här
Hem > Bra att känna till > Snart klart med nya lokaler för kontor och fotostudio

Snart klart med nya lokaler för kontor och fotostudio

Nya lokaler

Nu är det nära med nya lokaler för vår verksamhet

Snart kan flyttlasset gå från Torsåsgatan. Under veckan kommer kontrakt att skrivas med en ny hyresvärd. Efter några år på gamla industriområdet går turen till Förlösa/Lindsdal. Vi hoppas att nya som gamla kunder följer med oss. Lokalen kommer inte att ligga lika centralt som idag. Från centrala Kalmar tar det ca 10-15 minuter att komma dit med bil. Från busshållplatsen är det ca 10 minuters promenad. Vi kommer att ordna ”hämtservice” till ett bra pris för dig som behöver. Mer om det efter flytten.

Varför en flytt?

Dagens lokaler är inte optimala för vår verksamhet. Studion behöver vara bredare och djupare för att fotografera större grupper. Kontor och studio är inte heller sammanhängande vilket saknas idag. Det behövs även mer plats för utbildningar. Vi har även haft problem med ventilationen i huset.

Hur kommer det att bli?

Den nya lokalen kommer under första kvartalet 2016 att fixas till. Golv skall bytas, tak och väggar målas, ny toalett och nytt kök. Väggar skall rivas och flyttas. Lampor skall bytas. Träbalkar kommer att målas. Allt för att det skall bli en sammanhängande yta, och fräsch yta. Gratis parkering av bilen utanför. På gaveln av huset kommer du att gå upp en trappa (som också skall piffas till) till andra våningen. När du kommer upp för trappan kommer en ”reception” att finnas rakt fram. Här kommer vårt kontor att finnas. Här finns även toalett. Via en smal korridor kommer du in i fotostudiodelen, utan att lämna våra lokaler. Fotostudion kommer att vara ca 6 meter bred mot idag 4 meter. Även djupet kommer att vara bättre än idag. Med andra ord mer utrymme för att fotografera en person eller en grupp.

Rummet jämte kontoret/fotostudion är ett kombinerat kök och utbildningsrum (se bild). Detta kommer att bli ungefär dubbelt så stort som idag. Mer plats vid fotoubildningar och Workshops, samt plats för fler. Köket kommer att renoveras upp innan vi flyttar in.

När?

Vi kommer att flytta in någon gång under första kvartalet 2016. Det kommer att bli en successiv flytt allt eftersom de nya lokalerna blir klara. 1 mars beräknas allt vara överflyttat. Tills vidare fortsätter verksamheten på Torsåsgatan 5 som vanligt.

Tidigare har vi visat bilder från andra lokaler som vi tittat på här på hemsidan och även via sociala medier som Facebook. Den hyresvärden har fortsatta förhandlingar med en annan hyresgäst och därför har vi valt att gå vidare till de lokaler som nu visas istället.

Tack till Björn Lindblom som var med och med sin mobil tog nedanstående bilder under lokalvisningen. Fler bilder kommer längre fram (när det finns mer att visa).

Kök innan renovering
Kök innan renovering
Loungeområde ovanför trappan
Loungeområde ovanför trappan
Top