Du är här
Hem > Bra att känna till > Nu inför vi 360 graders fotografering

Nu inför vi 360 graders fotografering

Exempel 360 foto

Jorden är rund, som ett 360 graders foto/video

Nu inför din lokala Kalmarfotograf en nyhet i tjänstefloran för fototjänster, 360 graders foto/video. 360 graders foto är ett foto där du kan snurra runt hela bilden, vänster höger upp ner. Som att du stå på en plats och vänder dig runt för att se vad som finns runt dig. Ett vanligt foto fungerar inte riktigt så. Ett panorama är 180 grader och ge dig bättre blick över platsen. Tänk då vad ett 360 graders foto kan göra.

360 grafers foto har funnits ett tag. Då har det ofta varit en systemkamera på stativ där man mängder med bilder för att sedan sitta manuellt i ett dataprogram och bygga ihop en 360 bild. 360 foto har ofta varit förknippat med dyra kostnader. Så inte hos oss. Vi har nu en 360 graders kamera i vår ägo. En modell som släpptes bara för några veckor sedan och som fått toppbetyg. Nu kan vi pressa priset på 360 tjänster, också.

360 foto används idag på Google Street Maps när du med hjälp av pegman titta runt på olika platser. De är tagna av Googles kamerabil. Nu kan du få liknande bilder även där Googlebilen inte har varit. Exempel där vi kommer att kunna ta 360 foto och 360 video:

  • Bostadsfotografering
  • Bröllop
  • Event
  • Dokumentering

…och mycket mer.

Har du ett par VR glasögon kan du ”gå runt” i bilden eller videon. Se du på bilden/videon i en mobil enhet eller surfplatta flyttas bilden när du flyttar dig åt sidan. Zooma in/ut. Sitter du vid datorn använd knapparna. Testa gärna!

Exempel (oredigerade):

Väntrum Fototjänster i Kalmar

Lounge Fototjänster i Kalmar

 

Top