Du är här
Hem > Kunduppdrag > Gamla pappersbilder till digitala filer

Gamla pappersbilder till digitala filer

Har du en eller flera pappersbilder, kanske från äldre tider, som behöver digitaliseras och göras om till en digital fil? Nu kan Fototjänster i Kalmar hjälpa dig med detta.

Vi har tjuvstartat lite tidigare med att hjälpa kunder men nu finns tjänsten med i vår uppdaterade prislista. Vad innebär det att få sin pappersbild digital?

Du kommer in med dina pappersbilder till oss på Trollbackevägen 8 (boka tid för att lämna via boka.fototjansterkalmar.se). Vi startar sedan arbetet genom att skanna in bilderna i hög upplösning (räcker till att skriva ut minst A4, dvs 6–8 megapixlar). Vi bearbetar filerna med ett antal programvaror som med hjälp av AI (datorbearbetning) försöker fixa till ljus, färger, damm och skärpa. Bilderna beskärs som originalet. Du hämtar sedan dina pappersbilder. Har du med ett usb minne så kopierar vi över filerna på detta. Annars kommer du få en epost med en länk till vår server där du kan ladda ner bilderna. Den digitala filen är givetvis din så vill du dela med dig av den till släktingar och vänner så är det helt ok.

För arbetet med inskanning till högupplöst fil och redigering tar vi 4 kr per bild. Inget minimiantal. Ingen startkostnad. Vill du dessutom har bilderna utskrivna kan du lägga på 1 kr och betala 5 kr/bild för den digitala filen och en papperskopia på 10 x 15 cm.

Rädda bilderna från din barndom innan de är för sent. Med en digital kopia kan du dela ut dessa till släkten och låta fler ta del av bilderna. Upp till 50 bilder gör vi klart under en vecka efter inlämnandet.

Top