Du är här
Hem > Bröllop > Bröllopssäsongen 2020/2021

Bröllopssäsongen 2020/2021

Bröllopssäsongen 2020 ännu inte över
Bröllopssäsongen 2020 ännu inte över

Har hört från många fotografer i branschen att man har haft väldigt få bröllop under 2020. Corona har inneburit att många bröllop ställts in. 2020 är ett förlorat år. Absolut inte säger jag. 2020 har det varit fullt upp med par som gift sig och än är säsongen inte över. Bara den senaste veckan har jag haft 2 st nya par som bokat upp sig och som skall gifta sig redan i år.

Prisbilden är en av de faktorer som man nämner. Många andra fotografer man varit i kontakt med tar 3–4 gånger så mycket för samma innehåll. När bröllopet blir mindre och kanske med 20 – 30 st gäster istället för 100 st drar man ner på mycket, även kostnaden för fotografen. Tror att det har gynnat Fototjänster i Kalmar. Många par jag varit i kontakt med ställer även in den stora festen. Man kör med ett mindre upplägg med vigsel och middag för familjen. Då faller en del fotografer bort som endast tar heldagar eller längre fotograferingar.

En annan faktor är att många brudpar jag fotograferat har varit nöjda och tipsat vänner, släkt och andra om mig som bröllopsfotograf. Flera av årets fotograferingar har tillkommit efter tips. Alltid kul att någon man fotograferat vill tipsa andra.

Endast två bröllop har ställts in pga Corona av de jag har haft bokat. Båda har valt att gå vidare 2021 med mig som fotograf. Det har även börjat komma in en del förfrågningar redan nu inför 2021 så vänta inte för länge om du tänker gifta dig i Kalmar, Öland, Nybro, Mönsterås eller någon annan trevlig plats.

Top