Du är här
Hem > Bröllop > Full fart hos din lokala fotograf

Full fart hos din lokala fotograf

Fotoutbildning, bröllopsfotografering, företagsuppdrag och mycket mer

Jul, nyår och trettondag. Många lediga dagar för dem som kan planera sin arbetstid. På Fototjänster i Kalmar har det varit full fart under de senaste veckorna.

Fotoutbildning

2014-04-01 - 1I början av december kördes ett 3 timmars Workshop pass i Studiofotografering. Workshop innebär att deltagarna, upp till max fem stycken, få en genomgång/föreläsning i ett speciellt avgränsat ämne. Givetvis ingår det en del egna övningar. En del fotointresserade har även valt att under hela december månad boka upp tider för egna fotoutbildningar. Ämnena har som vanligt varierat men vanligast förekommande är bildredigering i Photoshop och Lightroom samt systemkamerakunskap.

Bröllopsfotografering

Under vinterhalvåret är det många par som hör sig för hos olika1108050_wedding_bouquet fotografer inför deras bröllop. En del vill även ha ett kort möte för att träffa fotografen som man funderar på att anlita. Tre par har under de senaste veckorna valt Fototjänster i Kalmar till sin bröllopsfotograf. Det börjar att fyllas på inför 2015 men fortfarande finns det plats kvar.

Studiofotografering

Studiosession 141231I Juletider brukar det alltid dyka upp familjer där familjen nu är samlad i Kalmar för att under resten av året spridas för vinden. Varför inte passa på att ta familjefoto eller foto på barnen? Även körkorts/IDkort bilder passar man på att ta när det är lite lugnare på jobbet. Eller som M som vann en professionell sminkning och ville ha bildbevis och minne när sminkningen torkats av.

Företagsfotografering

Stora och små företag behöver hjälp med allt möjligt. BostadsfotograferingFastighetsmäklare som vill ha bilder på bostäder som skall säljas, bostadsrätts-föreningar vill ha bilder på sitt område eller företag i allmänhet som vill ha porträttbilder till hemsidan eller bilder på sina produkter. Inga jobb är för små!

Datasupport

Ibland fungerar inte datorn som man vill. Det kan vara Windows som inte vill uppdatera, en bokbeställning från Lightroom som ger felmeddelande eller ett antivirusprogram som ställer till besvär. Eller som F som vill gå igenom sitt arbetsflöde hur han sparar information på olika dator och externa hårddiskar. Det är alltid bra att få någon annans syn på sitt arbetsflöde.

Lovande början på 2015

Fler brudpar skall träffas för att diskuterar bröllopsfotografering. Workshop i att analysera/redigera sina bilder kommer i slutet av januari. En stuguthyrare på Öland kommer att få bilder på deras fem stugor som de hyr ut på olika platser på Öland. Januari brukar också vara en bra månad för fotoutbildningar. Det är med andra ord full fart hos din lokala fotograf i Kalmar!

Top