Du är här
Hem > Fotouppdrag > Fotojobb åt reklambyrå

Fotojobb åt reklambyrå

Fotojobb åt reklambyrå – Kalmar sjukhus

För ett tag sedan hörde en reklambyrå av sig. Reklambyrån, som var lokaliserad i ett annat Europeisk land men jobbade mot den Svenska marknaden.  Man sökte en lokal fotograf som kunde ta bilder som skulle användas i en rekryteringsfolder inom Landstingsvärlden. Först skulle bilder tas och därefter skulle en journalist intervjua personalen. Fotograf, undertecknad, och journalisten arbetade helt och hållet fritt från varandra.

Inför ett reklamjobb som detta är det viktigt att få instruktioner om vad artikeln skall handla om och vilken som är målgruppen. Detta brukar reklambyråer har bra koll på så även i detta fall.

Att fotografera på ett sjukhus kräver en hel del av fotografen. Det är fotoförbud på sjukhus och ingen intagen eller annan person än de Fotouppdrag Kalmar Sjukhus 141001utvalda få vara med på bild. Man skall heller inte störa verksamheten och personerna i omgivningen. En instruktion var att fotografera i operationsmiljö. Detta är dock inte möjligt utan då gäller det att kunna plocka ihop föremål och arrangera ett operationsrum i ett vanligt behandlingsrum. Allt för bilden.

Reklamjobb brukar betyda snabba leveranser. Redan samma kväll fick reklambyrån via en länk till en lösenordsskyddad sida de redigerade bilderna. Bilder som reklambyrån har rätt att göra vad de vill med. De köpte ett uppdrag och betalade för tiden.

Reklamjobb åt tidningar eller reklambyråer är alltid roliga uppdrag. Det finns en tidsgräns och man har ett tillfälle att ta bilderna. Är det personer med är de ofta nervösa och det gäller att kunna styra bilderna så att de blir så som uppdragsgivarna beställt.

Top