Du är här
Hem > Fotokurs > Fotokurser i Kalmar

Fotokurser i Kalmar

Fotokurser i Kalmar
Studiofotokurs och test av studioblixtar

Fotokurser i Kalmar – exempelvis blixtfoto/studio

Att gå en fotokurs kan exempelvis vara att man vill lära sig mer om blixt och fotostudio. I veckan som gick hade jag den sista träffen med blixtfotogänget. Vi gick igenom hur man kan använda sin externa blixt för att bygga en enkel hemmastudio. Det finns en hel del att tänka på i hur man kopplar ihop sin kamera med blixten, olika ljusspridare, att färga bakgrunden, poser, hur ljuset slår när man ändrar vinkeln samt givetvis hur kameran och blixten skall vara inställd.

Fotografering är en hobby som inte kräver men som har en hel del tillbehör. Att hålla fotokurser i egna lokaler är att allt finns på plats. Det går att visa tillbehören och hur de fungerar praktiskt. En nackdel som jag ibland känner när jag haft gruppkurser på olika studieförbund är att man inte kan ta med sig så mycket prylar för att visa. Studieförbunden har av förståeliga skäl ingen egen utrustning att användas för lärare och elever.  Därför kan det ibland bli för mycket teori och mindre av praktiska övningar.

Egen “kurskatalog” till hösten?

Till hösten fundera jag på att ta fram en egen kurskatalog med fotokurser. Ungefär som studieförbunden gör. En kurskatalog där fotokurser i Kalmar finns på fasta datum, pris och ett brett utbud av fotokurser. Flertalet studioförbund har idag Systemkamera och Photoshopkurser. Detta för att det måste vara ett visst antal elever för att kursen skall bli av. Då satsar man på säkra kort, så att de skall locka tillräckligt många. Förutom kurser i Systemkamera för nybörjare och mer avancerade användare tänkte jag hålla fotokurser i lite smalare ämnen. Exempelvis Redigering i Lightroom, blixtfoto, studiofoto, bildkomposition, ta bättre bilder, presentera sina bilder på nätet med mera. Har några andra förslag på kurser men de håller jag för mig själv så länge 🙂

Kurserna kan vara allt från ett till fem tillfällen. Lokal, försäkringar, utrustning och kunskaper finns så jag hoppas att det kommer att uppskattas. Priserna kommer att ligga på vad studieförbunden tar idag. En skillnad är dock att det blir garanterad start även om det bara är en person anmäld. Det kommer också att bli mindre grupper om max fem personer för att hinna med alla elever på ett bra sätt.

De privata fotokurserna kommer att finnas kvar som tidigare.

Ombyggnad av www.fotomagnus.com

Fototjänster i Kalmar har en egen hemsida för fotokurser, www.fotomagnus.com. Denna kommer att byggas om framöver och den kommande kurskatalogen kommer att läggas ut där. Besök gärna www.fotomagnus.com för att läsa mer om dagens kurser.

 

Top