Du är här
Hem > Bröllop > Bröllop Åby kyrka

Bröllop Åby kyrka

Dags att boka bröllopsfotograf 2016
Dags att boka bröllopsfotograf 2016

Vinterbröllop Åby kyrka – Läckeby

Bröllopsfotograferade i Åby kyrka i helgen. Åby kyrka finns i Läckeby strax norr om Kalmar. 2016 har börjar lite annorlunda mot tidigare år. Det har varit en hel del bokningar innan den stora bröllopssäsongen (maj till september) startar. Till sommaren finns det fortfarande tider kvar. Kan det vara att brudparen är lite senare ute än vanligt?

Ett bröllop i februari innebär en osäkerhet när det gäller vädret. Parbilderna togs därför i min fotostudio. När man såg vädret ute så kändes det som ett bra val.

Fotograferingen i fotostudion började med ca 45 minuter med enbart brudparet. Bruden hade med sig sin fina klänning och bytte om i lokalerna. Det blev en hel del olika varianter av bilder och olika bakgrunder. Med sig till fotostudion hade brudparet ett stort gäng vänner och släktingar. För att de inte skulle störa fotograferingen så fick de hålla till i köket och fika istället. Den sista kvarten av fotograferingen fick de dock vara med. Bilder på brudgummen med marskalkar, bruden med tärnor samt givetvis alla sex stycken. Vid stora grupper räcker inte riktigt bakgrunden till. Det kommer det att finnas en lösning på i nya fotostudion.

Efter fotostudion åkte vi alla till Åby kyrka. Brudparet för att äta och jag som fotograf för att  tala med prästen, vaktmästaren, ta bilder på sångövningen, fotografera gäster och dekorationer med mera. Med andra ord full rulle med en gång. Vigseln, de första bilderna som gifta innan man lämnar kyrkan till väntande gäster samt givetvis avfärden. Alla bröllopsfotograferingar är olika även om vissa mönster går igen. Det gäller att vara fokuserad ända tills man lämnar kyrkan. Sedan väntar att fixa med utrustningen, ladda in bilderna i datorn, ta säkerhetskopiering samt börja redigerar de bilder som brudparet kommer att få till dagen efter. Kavaj av, mysbyxor på.

Läs mer om oss som bröllopsfotograf

Bilder från tidigare bröllopsfotograferingar

Top