Du är här
Hem > Fotostudio > Studiofoto nu med fler blixtar och tillbehör

Studiofoto nu med fler blixtar och tillbehör

Studiofoto nu med fler möjligheter!

Studiofoto
Studiofoto

Den senaste veckan har Fototjänster i Kalmar byggt ut i fotostudion. Inte lokalerna men antalet studioblixtar och studiotillbehör. Två nya blixtar har tillkommit och dessutom ett flertal olika ljusspridare som paraply, softbox, grid och octabox. Tidigare hade studion fyra fasta studioblixtar plus diverse speedlights. Nu finns några till. Borde inte det gamla antalet blixtar räcka? Det gör det definitivt. Jag vet om fotografer här i Kalmar som kör fotostudio med enbart två blixtar (vilket jag kan tycka är lite lite). Minst tre blixtar behövs för “normala” studiofoto. Ett huvudljus, ett upplättningsljus och ett hårljus. Sedan vill man kunna lägga ljus på bakgrunden och då är man redan uppe i fyra blixtar.

Med två extra blixtar finns möjlighet att variera med olika bakgrunder (har bakgrunder mot två väggar idag). Det underlättar även vid externa fotojobb. Ibland finns det inte ström och då kan det vara bra med ett portabelt set med batteriblixtar. Blixtarna kommer även till nytta vid studiofotokurserna och framför allt blixtfotokursen. Då kan jag visa allt från hur man bygger upp en studio hemma med speedlight blixtar till rena studioblixtar.

Fotostudion hos Fototjänster i Kalmar kan hyras per timma och du som fotograf vill testa att fotografera studiofoto. Vi är med och sköter det tekniska och guidar dig som fotograf. Studion kan även användas av andra fotografer som vill ha en “backup plan” vid bröllopsfotografering och där det pga dåligt väder inte fungerar att vara ute.

Sist men inte minst används studion givetvis vid våra egna porträttfotograferingar. Fotograferingar där vi tar bilderna, redigerar och du få en CD med bilder för framkallning. Eller så hjälper vi till med framkallningen också.

Hör av dig via kontaktformuläret om du är intresserad av att komma till studion. Dagtid, kvällar eller helger, du väljer!

Välkommen till din lokala fotostudio.

Top