Du är här
Hem > Bröllop > Vinterbröllop Kalmar

Vinterbröllop Kalmar

Vinterbröllop Kalmar

När jag började som fotograf i Kalmar med omnejd var det mycket bröllopsfotograferingar från maj till augusti. Detta har för varje år förändrats allt med. Vet inte om det är en trend eller om jag som fotograf fått andra slags kunder. Nu ökar antal bröllop i början och slutet av året. Har under december månad haft två vinterbröllop här i Kalmar. Det kan vara en chansning vädermässigt att lägga bröllopet vintertid men vem säger att det är helt regn och blåsfritt i juli?

Vinterbröllop Kalmar
Vinterbröllop Kalmar

Idag lördag, tre dagar från julafton hade jag årets sista bröllop (vad jag vet om just nu i alla fall). Borgerlig vigsel i Kalmar Rådhus. En plats där jag själv gift mig och som jag kan utan och innan. Det är alltid trevligt att vara där. Lugnt och skönt, små intima sällskap och bra vigselförrättare.  Det är en liten lokal och ofta mörk lokal så det gäller att ha koll på kamerautrustningen och inställningarna. Med tanke på att vigseln är över på två till tre minuter så gäller att att fånga allt på bild under denna tiden, utan att störa själva ceremonin.

Vinterbröllop Kalmar
Vinterbröllop Kalmar

Det blev ett antal bilder idag med. Allt från familjen som väntade utanför, mötet med vigselförrättaren, påskrivning av papper, gästerna, vigseln, gåvan från kommunen med mera. Efteråt blev det bilder på Rådhusgården, Stortorget och en kort promenad bort till gamla Kallbadhuset där vi tog några bilder vid vattnet.

En fotografering av en borgerlig vigsel i Rådhuset inklusive bilder vid Rådhuset kostar 800 kronor. Önskas en längre fotografering efteråt (1 timma) så är priset istället 1500 kronor.

Vinterbröllop i Kalmar är inte helt fel att få uppleva som fotograf. Kanske dags för ditt snart?

Top