Du är här
Hem > Bröllop > Vårbröllop i Mortorps kyrka

Vårbröllop i Mortorps kyrka

Vårbröllop i Mortorps kyrka

Vårbröllop i Mortorps kyrka en solig lördag i maj. Bröllopssäsongen har börjat på allvar. På Norges nationaldag gifte sig M och H i Mortorps kyrka. Mortorps kyrka ligger strax söder om Kalmar. Vilken dag det blev! Strålande sol hela dagen och allt flöt på utan störningar, vilket inte alltid är fallet för oss bröllopsfotografer.

En brudgum och brud som kom i tid, mätta och glada, till parfotograferingen på Christinelunds Gård. Christinelunds Gård är en av de största i området och ligger verkligen fint vid en å.  45 minuter innan fotograferingen var jag på plats för att reka platsen. Att reka är viktigt. Gå runt och kontrollera vilka platser som är bra att fotograferar vid. Det är mycket som skall stämma. Det skall vara vackert, brudparet måste kunna stå i skuggan så de slipper kisa med ögonen, bakgrunden skall fungera, det skall gå att komma fram till platsen för en brud i högklackat och brudklänning utan att smutsa ner något (vi tog parbilderna innan vigseln). Sträckan mellan olika “stationer” få inte heller vara för lång utan måste fungera tidsmässigt och avståndsmässigt.

Vårbröllop i Mortorps kyrka
Vårbröllop i Mortorps kyrka

Efter parfotograferingen åkte vi vidare till kyrkan där vi gömda på baksidan (för att inte gästerna skulle se oss) tog bilder på ringarna, på tärnor och marskalk samt gruppbilder tillsammans med parets barn som nu anlänt. Det blev även en del enskilda porträtt på brud och brudgum.

Lämnade brudparet för att pusta ut och tog min plats i kyrkan. Talade med personalen så att de vet vem jag var. Tog testbilder i kyrkan och när gästerna anlände blev även de fotograferade.

När alla gäster var på plats smög jag ut för att ta bilder på brudparet som nervösa kom mot kyrkoporten. Det blir unika bilder som ingen annan har. De sista sekunderna innan man går in i kyrkan är ofta laddade. Nu har detta brudpar det på bild.

En vacker kyrkovigsel fotograferades och efteråt blev det riskastning och lyckönskningar innan en bil modell äldre tog brudparet vidare till festen. När brudparet sätter sig i baksäten passade jag på att sätta mig i framsäten och fick en hel del riktigt bra bilder på paret. Bilder som ingen annan tänkte på och som också dem blir unika.

När brudparet åkt iväg började nästa fas i mitt arbete. Att läsa in bilderna i datorn och göra backup till backupstation och till molnet (alltid bra med två backuper) på allt arbete. Nu väntar några timmar med bildredigering. Redan dagen efter bröllopet kommer brudparet att få ett bildspel med 20-30 bilder, givetvis redigerade på det sätt som de önskade på förmötet vi hade några veckor innan bröllopet.

 

Top