Du är här
Hem > Bröllop > Vad gör en fotograf i Kalmar på vintern?

Vad gör en fotograf i Kalmar på vintern?

Vad gör en fotograf i Kalmar på vintern?

Vi som är yrkesfotografer har ofta låg säsong. Färre gifter sig, mindre antal event och för min del mindre med sportfotografering. Det finns dock en hel del vi sysslar med, förutom administration som bokföring, deklaration och momsredovisning.

Vintern är tiden då man ofta redigerar bilder som man tagit under övriga året. Bilder som inte skall till någon kund utan som man använder själv, till reklam exempelvis. Jag som håller fotoutbildningar gör även i ordning kursbilder. Vintern är även en bra tidpunkt för att sätta sig in i nya fotoprogram och förkovra sig i programmen man använder. På Fototjänster i Kalmar använder vi bland annat Lightroom, Photoshop CC, FXHome Photokey, Photomechanic och Photomatix. Alla stora och tunga program för proffsfotografer. Så mer man kan desto snabbare går bildflödet och slutresultatet blir bättre. Det blir med andra ord en hel del plugga och tester.

Vad gör en fotograf i Kalmar på vinternFör att komma vidare i sin kompetens och yrke gäller det hela tiden att testa nya lösningar att erbjuda er kunder. Under slutet av 2013 började Fototjänster i Kalmar med att fotografera med Green Screen i fotostudion. En grön bakgrund som i datorn digitalt byts ut mot valfri variant.

Nytt framöver är att vi tittar på att använda HDR bilder och video mer i verksamheten.

För er fotointresserade i Kalmar innebär inte vintern att man slutar att ta bilder. En fotokurs i våra lokaler på Torsåsgatan kanske kan vara något? En privatkurs hur du lär dig att ta bättre bilder, lär dig din systemkamera, studiofotografering eller lär dig din blixt? Eller varför inte fotograferar din familj eller vänner genom att hyra fotostudion en timma och ta dina egna bilder? Perfekta aktiviteter för en regnig eller snöig dag ute!

Hör av dig för att diskuterar vad du vill använda vintern till.

Top