Du är här
Hem > Fotostudio > Time for print (TFP) fotografering

Time for print (TFP) fotografering

Time for print fotografering/TFP – en win win fotografering

Time for print (TFP) fotografering
Time for print (TFP) fotografering

Time for print eller varianten Time for CD är en form av fotografering där en modell (oftast) gör en överensstämmelse med fotografen om betalningen. Modellen få bilder till sin portfolio på papper eller digitalt och fotografen få bilder för marknadsföring. Det kan även förekomma när fotografen vill testa att fotografera på ett för fotografen ovant område och vill testa sig fram. Det är med andra ord inga pengar inblandade.

Fototjänster i Kalmar få till och från förfrågningar om TFP eller TFCD fotograferingar. När A hörde av sig kändes det som en bra lösning. Det fanns lite varianter av studiofotografering jag ville testa och A behövde bilder. En tid bokades.

Att fotografera i fotostudio är inget nytt område för mig. Däremot vill man ibland testa nya ljussättningar och/eller bildredigeringar. Något som ibland är svårt att testa mot betalande kunder. Efter fotograferingen redigerade jag bilderna på ett sätt som jag ville ha dem på och skickade över en länk för nerladdning.

Time for print misstolkas ibland som ”gratis fotografering” men upplägget är att båda skall få ut något av fotograferingen, modellen och fotografen. Nu känner jag som fotograf att ljussättningen fungerar och bildredigeringen också. Nu kan jag fortsätta för kommande fotograferingar att få in det nya arbetssättet.

Läs mer om vår fotostudio här

Top