Du är här
Hem > Fotouppdrag > Sportfotograf – Atea Kalmarmilen 2016

Sportfotograf – Atea Kalmarmilen 2016

Atea Kalmarmilen 2016Bilder Atea Kalmarmilen 2016

Fototjänster i Kalmar sysslar bland mycket annat med att fotografera lokal sport. En del tas på uppdrag åt en förening eller en tidning men en hel del även för den egna bildbanken. I den egna bildbanken hamnade bland annat bilderna från dagens Atea Kalmarmil 2016. En lokal löptävling i Kalmar som jag fotograferat under några år. En löptävling av det här slaget kräver en del planering.

Först gäller det att täcka in starten vid Larmtorget. När löparna springer iväg mot Kalmar Slott och Stensö har jag redan valt ut vad jag tar vägen, vattnet bakom Fredriksskans. Här kommer löparna att vara efter ca 15 minuter och det är den tid det tar att transportera sig till den nya positionen. Nu gäller det att hitta ett utsnitt som passar, gärna med något vackert eller en Kalmarsymbol. Här valde jag Kalmar vattentorn. Sedan gäller det att mäta ljus och ställa in kameran. Någon minut senare kommer första löparen.

Nu gäller det att mata och mata i en dryg timma. Helst skall så många som möjligt komma med på bild. Många löpare bjuder även till trots trötthet och ge segertecken eller heja. Det blir alltid snyggt på bild. Under timman tar jag drygt 1200 bilder.

När sista löparen har passerat (dvs de riktiga hjältarna) är det snabbt till kontoret för att läsa in, gallra bort och börja redigera. En timma senare är 976 st bilder uppladdade på bildbanken. Nu börjar det svåraste, att komma ut med bilderna så att deltagarna och övriga intressenter hitta dem. Sociala medier är en kanal (här hoppas man att många delar) men även inlägg på hemsidan och i bloggen för att sökmotorerna skall hitta bilderna.

Nu har det gått 2 timmar sedan loppet slutade. De första har börjat att titta på bilderna. Nu rullar det på och förhoppningsvis uppskattar många det stora antalet bilder, helt reklamfritt och utan registreringar. Förhoppningsvis är det även några som nu vill köpa en digital eller en pappersbild.

Se bilderna från Atea Kalmarmilen 2016 här

 

Top