Du är här
Hem > Fotostudio > Skaffa egen fotostudio hemma

Skaffa egen fotostudio hemma

Att bygga upp en egen fotostudio hemma

Skaffa egen fotostudio hemma
Skaffa egen fotostudio hemma

Blev för en tid sedan kontaktad av en tidigare elev. Hon hade gått fotokursen Ta bättre bilder som jag har hos Sensus i Kalmar. Nu har hon skaffat ett eget blixtpaket från Kaffebrus på nätet och ville komma igång med hur man använder prylarna. Ikväll var hon på besök hos mig i fotostudion. Med sig hade hon sitt blixtpaket.

Vi plockade upp en sak i taget. Gick igenom allt från stativ, montering, blixtens funktioner och softboxen plus paraplyet som ingick. Vi började att låta den inbyggda blixten trigga igång studioblixten. Därefter monterade vi den trådlösa sändaren och mottagaren för bättre styrning. Fortsatte genom att gå igenom skillnaden mellan softbox, paraply och andra ljusspridare. Nästa steg var bakgrunden, bakgrundsljus, olika positioner för blixtarna, blänk i ögat, glasögonblänk, olika poser med mera. Med andra var det två stycken intensiva timmar som gav en snabbkurs i hur man skaffa egen fotostudio hemma.

Detta var en privatkurs på två timmar. Pris 350 kr totalt. Svårt att kunna få en liknande kurs i Kalmar med omnejd. Är du intresserad av en egen kurs, hör av dig!

På samma kurs som hon gick på Sensus för några år sedan gick hennes kompis. Fick nu höra att jag tydligen parat ihop henne med en annan elev på kursen. De hade blivit ett par och var fortfarande tillsammans. En helt okänd del av utbudet på Fototjänster i Kalmar och fotokurserna…

Top