Du är här
Hem > Bröllop > Regnigt bröllop i Algutsrum på Öland

Regnigt bröllop i Algutsrum på Öland

När regnet kastade om planeringen från förmötet

I maj 2020, i övergången från vår till sommar, vigdes ett par från Öland i Algutsrums kyrka. Trots att vädret inte var på deras sida, säkerställde ett lugnt brudpar och en erfaren fotograf att dagen blev lyckad med vackra bilder från både porträttfotograferingen och den pittoreska Algutsrums kyrkan.

Intill kyrkan ligger församlingshemmet, där brudparet planerade att fira med sina närmaste efter ceremonin. På grund av Covid-19 fanns det restriktioner för hur många som kunde samlas, men man höll sig under gränsen på 50 personer. Det var också i festlokalen som vi samlades för porträttfotograferingen. Paret hade i förväg skickat bilder på lokalen utifrån, inklusive de vackra rapsfälten som skulle bli bakgrund för fotograferingen. Planen var att börja kl. 12, men ett kraftigt regn tvingade oss att omvärdera. Vi inledde därför med närbilder inomhus och använde den uppsatta fotoväggen. Trots trånga utrymmen och behovet av blixt blev bilderna bra. När regnet avtog efter en kvart tog vi chansen att gå ut. Brudens klänning och viljan att undvika smuts avgjorde ofta när man kunde gå ut, men här hade vi en brud som var villig att trotsa lite smuts.

Endast 25 meter från dörren tog vi de flesta bilderna med rapsfältet som en vacker bakgrund. Vi flyttade oss några meter åt sidan för att få variation i bilderna med olika bakgrunder, och ytterligare 25 meter bort tog vi familjebilder med barnen, med kyrkan som en ståtlig fond i bakgrunden. Vi fick vara vaksamma och undvika att få med bilar som körde genom samhället i bilderna. Vi avslutade med bilder av paret som gick hand i hand längs en väg, vilket var utmanande med alla vattenpölar, men med rätt kameravinkel gick det bra.

Efter en timme var fotograferingen klar. Jag begav mig de 200 meterna till kyrkan medan paret gjorde sig i ordning. Vigseln gick utan problem (bilden är från ceremonin). Planen var att paret efter ceremonin skulle gå ut och möta gästerna.

Top