Du är här
Hem > Fotouppdrag > Personalbilder skola

Personalbilder skola

När friskolan startade i Kalmar hösten 2020, behövdes det bilder på den nya rektorn. Uppdraget från skolans huvudkontor var tydligt: ta bilder både utomhus och inomhus. Med en idrottsinriktning valdes utomhusmiljöer för tematiska bilder. En fotografering arrangerades en vacker dag vid Långvikens träningsanläggning med rektorn i sportkläder, och olika platser användes för variation.

För inomhusbilderna krävdes kreativitet då skolans lokaler inte var tillgängliga, så fotostudion användes istället. En rektor i kavaj framför en vit bakgrund omvandlades till en rektor i ett bibliotek genom att frilägga studiobilder och byta bakgrund till olika miljöer som bibliotek, konferensrum och kontor.

Senare, när vi fick tillträde till skolans lokaler, planerades en ny fotografering. Vi tog bilder i korridorer och träningsrum, självklart utan elever och med noggrannhet så att inga känsliga uppgifter fångades på bild. Det var viktigt att vara uppmärksam på både motivet och omgivningen.

Dessa fotograferingar skulle följas upp av ytterligare uppdrag för skolan och bilder för hela skolkoncernen, men det kommer jag berätta mer om i ett annat inlägg.

Top