Du är här
Hem > Fotouppdrag > Personalbilder Ölandsmäklarna

Personalbilder Ölandsmäklarna

Porträtt, halvkropp, helkropp och gruppbilder
När en av de ledande fastighetsmäklarna på Öland behövde nya personbilder, kontaktades Fototjänster i Kalmar. Diskussionen gällde om personalen skulle komma till studion i Kalmar eller om fotografen skulle besöka kunden. I detta fall valdes det senare alternativet, och fotografen besökte kundens kontor i Sandvik på norra Öland. Kontoret var ett renoverat stenhus med öppen planlösning.

Efter en resa på ungefär sju mil var det dags att välja plats för fotograferingen. Tack vare molnigt väder var ljuset mjukt. Beslutet blev att fotografera utomhus med stenhuset som bakgrund. Fotografen placerade de fotograferade en bit från väggen för att skapa en suddig bakgrund. En soptunna flyttades och en markering gjordes i gräset för att säkerställa samma avstånd för alla. Ett teleobjektiv användes för att sudda ut bakgrunden och framhäva personalen.

Varje person fotograferades för helkropp, halvkropp och porträttbilder, en i taget, och skickade sedan ut nästa person i kylan. Det tog ungefär 2-3 minuter per person. Inomhus fortsatte fotograferingen mot en vit vägg med detaljer för enskilda bilder. En ny omgång med helkroppsbilder följdes av gruppbilder av alla. Efteråt togs ytterligare gruppbilder och enskilda bilder på stranden. Totalt tog fotograferingen för sex personer cirka en timme.

Tillbaka på kontoret följde den vanliga rutinen med att överföra bilderna och skapa säkerhetskopior. 36MP Raw-filer tar upp mycket utrymme. En påbörjad förkylning försenade bildredigeringen i några dagar. Bildredigering bör utföras när man är fullt fokuserad. Uppdraget inkluderade bildredigering, och varje person redigerades i 3-4 olika färgvarianter. Det var viktigt att hålla samma redigeringsstil på alla bilder för att de skulle kunna användas tillsammans, till exempel på en webbplats. Bilderna från inomhusfotograferingen klipptes ut, liksom gruppbilderna. Detta är en tidskrävande process men nödvändig då en bakgrund ofta har störande element.

Top