Du är här
Hem > Fotouppdrag > Personalbilder och röntgenmaskin Tandläkarna i Nybro

Personalbilder och röntgenmaskin Tandläkarna i Nybro

När tandläkarmottagningen i Nybro behövde uppdatera sina personalbilder, anlitades Fototjänster i Kalmar. Uppdraget omfattade även produktfotografering av en modern röntgenmaskin för en artikel i en tandläkartidning. Fotograferingen ägde rum på kliniken i Nybro under normala öppettider.

Att fotografera personalen inom en timme under full drift krävde noggrann planering. Jag valde köket som improviserad “studio” med en vit vägg och en stol som rekvisita, och jag som fotograf på andra sidan köksbordet med en 36-megapixel systemkamera. Personalen poserade för kameran mellan patientbesöken, med ungefär en minut tilldelad per person, och totalt sju personer fotograferades.

Produktbilder av röntgenmaskinen togs också. Den befann sig i ett trångt utrymme, så en vidvinkelobjektiv och extern blixt var nödvändiga. Personalen agerade modeller för actionbilder och jag tog även bilder av lokalerna från olika vinklar, med försiktighet för att inte störa verksamheten eller inkludera kunder i bilderna. Det var också viktigt att undvika känslig information på bildskärmar.

En timme senare var jag på väg tillbaka till Kalmar. Efter att ha säkerhetskopierat bilderna från de dubbla minneskorten, påbörjades redigeringen med leverans inom 24 timmar. Bakgrunden togs bort och ersattes med en neutral variant, och tre olika redigeringar per person utfördes för att skapa en enhetlig stil. Kunden fick sedan välja vilken stil de föredrog. Som vanligt vid fotouppdrag, var bilderna friköpta och kunden kunde använda dem fritt utan ytterligare ersättning till fotografen.

Top