Du är här
Hem > Allt annat > Påskarbete – inte enbart fotografering

Påskarbete – inte enbart fotografering

Eget datacenter

De flesta som kommer till Fototjänster i Kalmars hemsida gör det genom att söka efter företaget eller fotograf i en sökmotor. Då gäller det att hemsidan är snabb, stabil och säker. Detta har vi satsat mycket på genom åren genom att välja bra webbhotell med säker drift och tilläggstjänster för att få ett försprång mot många andra hemsidor.

De senaste två åren har vi byggt upp ett nytt internt nätverk på kontoret med professionell utrustning, skaffat nya servrar, switchar, nätverkskort, ups vid elavbrott osv. Backup av alla våra kunders bilder både till interna och externa egna servrar samt till molntjänster.

Computers Information Technology  - tstokes / Pixabay
tstokes / Pixabay

Nu i påsk har vi tagit det ett steg till. Genom att flytta videofilmer och dokument som prislistor från externa servrar till interna har laddningstiden på exempelvis dokument som prislistor och infoblad kunna halveras. Genom att lägga videofilmer (börjat med fotokurskalmar.se) på egna servrar blir både laddningstiden och kvalitén bättre, och du slipper se Youtube reklam i våra filmer. Samtidigt har det gjorts optimeringar på våra tjänster så de laddas ännu snabbare än tidigare.

Något som ökar väldigt mycket är olika intrångsförsök och ransomware som gör en hårddisk obrukbar om man inte betalar sig ur hotet. Nu finns det ytterligare brandväggar och skyddsprogram som säkerställa att dina bilder inte kommer på vift, eller försvinner helt.

Vad rör det mig som kund till Fototjänster? Väldigt mycket. Med en snabb, stabil och säker utrustning säkerställer vi att dina bilder finns i tryggt förvar. Väljer du en fotograf som inte satsar på säkerhet (för det kostar både tid och pengar) kan du råka ut för att bilderna från ditt bröllop helt plötsligt försvinner eller är låsta av virus. Med en säker datormiljö är det mindre risk att inte få in virus eller andra hot via e-post eller nerladdningar från våra tjänster. Det är heller ingen risk att få ner skadeprogram genom att besöka våra hemsidor.

Under påsken blir det inte endast fotograferingen utan en satsning för ännu säkrare fotograf för dig som kund. Och du vet väl om att vi erbjuder dig datorservice som tjänst om du vill säkra upp hemma hos dig?

Top