Du är här
Hem > Bröllop > Parfotografering i Kalmar stadspark

Parfotografering i Kalmar stadspark

Parfotografering i Kalmar stadspark

En av sommarens varmaste dagar. Bruden i klänning och brudgummen i varm kavaj. Då gäller det att anpassa parfotograferingen efter förutsättningarna. Kanske lite kortare rundvandring  än vanligt, fler besök/bilder i skuggan under ett träd eller som på bilden nedan, möjligheter att ta av sig skorna och svalka av sig. Eftersom parfotografering oftast sker innan bröllopet vill man ha brudparet i ”gott skick” till vigseln. Det gäller att planera fotograferingen så att de inte kommer svettiga och i sista stund till kyrkan. Gäller givetvis även för fotografen.

Man brukar säga att man kan se om någon kan fotografera på om brudparet står i solen eller i skuggan. De som inte kan foto så bra placera brudparet i solen. En erfaren fotograf gör tvärtom och söker skugga så mycket som möjligt. Detta för att slippa hårda kontraster, mörka ögon, kisade ögon, svett som blänker och brudpar som far illa. Det blir bättre bilder helt enkelt.

En annan detalj som skiljer en oerfaren fotograf från en mer erfaren är blixt. En erfaren fotograf vet att en extern blixt ute i full sol tillför bilden en hel del. Om man ställer in blixten och kameran rätt kan man dessutom få fram en blå trevlig himmel istället för en helt vit.

Parfotografering i Kalmar Stadspark
Parfotografering i Kalmar Stadspark
Top