Du är här
Hem > Datorsupport > När inte datorn fungerar – datorsupport

När inte datorn fungerar – datorsupport

Datorsupport
Låt någon hjälpa dig när datorn bråkar. Egna lokaler i Kalmar eller via fjärrstyrning

En söndag med datorsupport

Ibland fungerar inte alltid datorn som man vill. Inte ens fotografens egen… Idag var det efter en programuppdatering problem med att komma in i Lightroom och Photoshop. Inga felmeddelanden, inga krascher utan programmen startade inte. Efter en del felsökning fanns lösningen i en kraschad drivrutin till grafikkortet. Grafikprogram idag använder datorns grafikkort allt mer så det är ett krav att det fungerar som tänkt.

Efter dagens bildredigeringskurs i Lightroom var det dags för första datorsupporten via fjärrstyrning. Istället för att köpa eller hålla på med piratkopierade program finns ofta bra gratis alternativ. Här var det avsaknad av Microsoft Office/Word som ersattes av LibreOffice där dokument skulle göras om till pdf för att skickas in via en hemsida. PDF kan alla läsa så att skicka in pdf istället för Word (eller Libreofice filer).

Parallellt med ovanstående kördes viruskontroll/städning på en dator som lämnats in. Denna gick långsamt och kastade upp annonser, sökmotorer som inte kunden önskade och andra tokigheter. I skrivande stund körs fortfarande städning och optimering av datorn. Tror den kommer att uppfattas som mycket snabbare när jag är klar.

Dagens sista uppdrag var att få igång ett Photoshop CC som kraschade vid uppstart. Nya grafikdrivrutiner samt avinstallation av ett antivirusprogram (det kördes dubbla på datorn) och kunden kan nu bildredigerar igen. Tid 1 timma – 175 kr.

Två av dagens uppdrag kördes via fjärrstyrning. Datorn och du som kund är kvar hemma. Du laddar ner ett program och sedan kör vi tillsammans över telefon (eller chat om det är ren felsökning och ingen utbildning). Priset är detsamma som vid fotoutbildning, 175 kr/timma. Minsta bokningsbara tid för datorsupport är 175 kr.

Under tiden som detta skrevs för bloggen så ringde telefonen. Ytterligare en som ville ha hjälp med sin dator. Tid bokad i nästa vecka. Fjärrstyrning även denna.

Top