Du är här
Hem > Fotostudio > Modefotografering i fotostudion

Modefotografering i fotostudion

Modellfotografering
Modellfotografering

Modellfotografering med äldre fotomodell

Har haft modellfotograferingar tidigare i fotostudion, Yngre kvinnor och män som vill komplettera sin portfolio med studiobilder. En del modellfotograferingar är dock annorlunda mot andra. När D hörde av sig för att ta bilder talades det först om att ta bilder utomhus. Vädret var dock inte det bästa så vi bokade upp en tid i fotostudion istället. D hade arbetat som fotomodell i sina yngre år men hade fortfarande kontakter kvar i branschen. En av de kontakterna var ett större klädföretag i Berlin som ville att D skulle ta bilder med deras egendesignade kläder. Kläder som passade en äldre generation, som D nu själv tillhörde.

En timmes fotografering med fem klädbyten senare så var allt klart. Vi gick tillsammans igenom råbilderna på stora datorskärmen. Tog om några poser innan allt var klart. Bilder valdes direkt i fotostudion

För mig var det dags att börja backa upp bilderna, som jag alltid gör. Började att redigerar valda bilder enligt valda önskemål. Skickade över bilderna digitalt. D skickade dem vidare till Berlin som återkom med några ändringar. Bla skulle en del bilder få ny bakgrund, bla i kontorsmiljö. Redigerade om. Efter några dagar kom D tillbaka till studion för att hämta bilder och betala. Om en dryg månad skall vi ses igen för att ta nya bilder. Kläderna, som för övrigt var väldigt fina, byts ut med jämna mellanrum. Så det kan bli fler fotograferingar framöver.

D hade tidigare kontakt med en annan fotograf i Kalmar. Denna använde dock bilderna i sin marknadsföring utan att fråga om lov. Därför blir det ingen bild från vår fotografering i fotostudion som kommer att visas i detta inlägg utan en helt annan bild.

Ung eller gammal, vill du ha snygga porträtt är det bara att höra av dig.

 

Top