Du är här
Hem > Bröllop > Majbröllop Ryssby kyrka

Majbröllop Ryssby kyrka

Parbilder vid vackra Ljungnäsvillan

En varm majdag vigdes paret från Kalmar. Det var en av de första varma dagarna som skulle följas av den varmaste sommaren på länge. Som bröllopsfotograf är man bekant med många platser, som den vackra Ryssby kyrkan, en plats jag uppskattar av flera anledningar. Som fotograf har man också god koll på platser där parbilder blir extra fina. Ibland kommer förslag från brudparen om nya platser, som Ljungnäsvillan norr om Kalmar. Ett ställe jag läst om men inte direkt associerat med bröllop. Vilket misstag det var. Det var ett underbart ställe som paret valt för både vigsel och fest. Jag hoppas få återvända dit ofta och kan rekommendera det till andra brudpar.

Fotograferingen började med ‘first look’-bilder. Bruden och brudgummen hade inte sett varandra tidigare under dagen. Det var ett rörande ögonblick när de såg varandra i bröllopskläder för första gången, och några tårar fälldes. Bruden hade även med sig sin (deras) älskade hund, så vi tog några fina bilder på paret med hunden, och även på bruden ensam. Det var lite svårt för brudparet att hålla hundens glada svansviftningar och dregel borta från kläderna…

Sedan bar det av till Ryssby kyrka för att prata med prästen, fotografera allt kring bröllopet som dekorationer, genrep, ankommande gäster och mer. Ryssby kyrka är modern med bra ljus och gott om utrymme för fotografen. Bilderna blir ofta bra i denna kyrka, så även denna gång. När jag lämnade paret efter vigseln, riskastningen och minglet kände jag en djup tillfredsställelse. En känsla som förstärktes när jag säkerhetskopierade bilderna samma kväll och såg resultatet från dagen.

Top