Du är här
Hem > Kunduppdrag > Logotype till ny barnbutik

Logotype till ny barnbutik

Kunduppdrag – skapa ny logotype

Kunduppdrag ny logotype
Kunduppdrag ny logotype

Det har varit förskyllt hos Fototjänster några dagar. Då blir det, när orken tillåter, lite inomhusjobb. Ett av dem är att skapa en ny logotyp till en barnbutik som snart öppnar i Nybro. Ett uppdrag som inte tillhör vanligheterna men är spännande och kreativt. Att jobba med vektorgrafik (grafik som består av linjer) är något helt annat än vanliga fotografi (som består av punkter). När man vanligtvis arbetar i Adobe Lightroom och Photoshop skapas vektorgrafik i Adobe Illustrator.

Det är få kunder som kan läsa av filformatet .AI som är Illustrators format. Då är det bra att använda Adobes Creative Cloud Files, molndisken som ingår i abonnemanget på programmet. Då kan man lägga bilden där och skicka en länk. Kunden kan se originalfilen utan att ha Adobe Illustrator installerat. Visst kan man exportera den i ett annat format men originalet är alltid bäst.

Bilden i inlägget var en av de ursprungliga förslagen. Det kommer att bli en variant av denna som snart kommer att finnas i skyltfönstret på en butik i Nybro. Återkommer när jag har varit där och fotograferat på invigningen.

 

Top