Du är här
Hem > Kunduppdrag > Kunduppdrag – nyproduktion/husfotografering

Kunduppdrag – nyproduktion/husfotografering

Kunduppdrag – nyproduktion/husfotografering
Kunduppdrag – nyproduktion/husfotografering

Kunduppdrag – husfotografering av nyproducerat hus

Fick ett spännande samtal för några dagar. Ett företag inom snickeri i Kalmar hade byggt ett hus. Huset skulle två dagar senare transporteras med lastbil ifrån verkstaden till sin nya plats i södra Kalmar län. Detta var snickarens första hus i en egen ritad design. En del hade frågat efter bilder på huset/modellen via hemsidan men det fanns inga. En del är bra på att bygga hus en del andra kan fotografera. Ibland har man inte båda kunskaperna.

Ett samtal till Fototjänster innebar ett första fotograferingstillfälle sent samma kväll. Huset fotograferades invändigt. Ny bokning av fotografering gjordes samma morgon som huset skulle transporteras.

Tidigt dagen huset skulle hämtas och transporteras till sitt nya hem togs bilder på husets utsida. Varje vinkel och detalj skall med. Efter ett tag kom kranbilen och ett spännande moment skulle äga rum. Skulle det fungera att lyfta ett helt hus och sätta det på plats på transportvagnen? Många nervösa och skickliga hantverkare arbetade på.  Ingen hade tid att tänka på fotografen som smög runt och fotograferade allt som hände.

Nu är huset på plats på sitt nya ställe. Snickeriföretaget har fått över 400 bilder på hus, porträttbilder, dokumentärt med mera. Bilder som snickeriföretaget också kommer att dela med sig av till husets köpare och till hantverkarna som var med. De flesta bilder kommer dock att användas i olika reklamsammanhang och på egen hemsida.

Lika stolt som snickaren var över sitt husbygge lika stolt är jag som fotograf som fick vara med under två tillfällen. Tre timmar a 450 kr blev investeringen för kunden. En väl investerad satsning som förhoppningsvis kommer generera fler beställningar av hus. Samt att en lycklig ny husägare har fått bilder på allt som ägde rum.

Läs mer om uppdragsfoto hos Fototjänster i Kalmar

Husfotografering Husfotografering

Top