Du är här
Hem > Allt annat > Kontoret flyttar 1 maj 2021

Kontoret flyttar 1 maj 2021

Nya lokaler
Nya lokaler

Pandemin tar även hårt på verksamheten hos fotografer. Flera fotografer har lagt ner, bytt bransch eller försöker övervintra till allt är som vanligt. På Fototjänster i Kalmar har vi många fotografben att stå på. Vi lever inte enbart på studiofotografering, bröllop eller frilansfotografering. Att syssla med många olika delar och under hela året har varit vår räddning. Detta tillsammans med många härliga kunder. Många som är återkommande år efter år.

Därför är det trevligt att kunna informerar att då många lägger ner växlar vi upp. Lokalen inne i centrum har under 3 år fungerat bra. Trevliga grannar har även hjälpt till. Nu är det dock att åtgärda det som vi hört synpunkter på. Och haft synpunkter på själva också.

Lokalernas storlek – det har varit för trångt. För körkort och visum har det fungerat bra men till par och fler hade det varit önskvärt med mer utrymme. Inte minst för leksaker, tyger och olika bakgrunder.

Kontor
Kontor

Parkering – det har saknats parkering utanför och stundtals har det varit svårt att hitta en parkering. Framför allt för de som har haft svårt att gå.

Att utöka utrymmet, som varit det primära, ledde fram till ett lokalbyte.

I korthet blev de nästan 4 gånger så mycket utrymme som tidigare men till 30 % lägre hyra. Som fotograf vill man ha kontroll på ljuset (och undvika dagsljuset) så när en stor källarlokal på Trollbackevägen blev ledig blev det valet.

Lokalen ligger ca 10 min med bil norr om Kvarnholmen. Busshållplats finns utanför (och från två andra busslinje inom ca 5 min promenad).

Det har visat sig att då många kunder inte bor/jobbar inne i centrum så kommer en hel del kunder dessutom att få närmare. Och parkering finns utanför (100 meter).

Det som nu händer är följande:

  • Verksamhet som vanligt på Södra Malmgatan 7 till slutet av april
  • 1 april börjar successivt Södra Malmgatan att tömmas och utrustning flyttas. Renovering av nya lokalerna börjar
  • 1 maj öppnar vi upp på nya adressen (mer info kommer)

Parallellt med ovanstående gör undertecknad i ordning ett arbetsrum hemma i samma storlek som studion är idag. Där kommer bilder redigeras, utbildningsfilm spelas in, digitala bröllopsmöte hållas samt finnas utrustning för att framkalla bilder. Det kommer att finnas möjlighet att direkt i bilen ute på vägen hämta bilder och andra beställda varor. Detta på tider utanför kontorstid. Att den nya lokalen ligger 5 min med bil eller 8 min med cykel bort innebär även det mer flexibla tider än tidigare. Mer information kommer när det börjar närma sig.

Har du läst ända hit? Tack. Vi kommer inte att lägga ner utan växla upp. Större lokaler, ännu bättre möjlighet till studiofotografering och nära till parkering och buss. Och lägre fasta kostnader innebär en garanti för bra priser på fototjänster framöver.

Kontor
Kontor
Studiolokal
Studiolokal
Top