Du är här
Hem > Fotokurs > Höstens fotokurser på Sensus

Höstens fotokurser på Sensus

Fotokursen Ta bättre bilder på Sensus start 14 maj 2012
Fotokursen Ta bättre bilder på Sensus start 14 maj 2012

Nu är höstens fotokurser på Sensus klara. Det börjar med  Systemkamera nybörjare  10 september, fortsätter med  Photoshop Elements nybörjare/fortsättning  (bra om du inte är helt ny i programmet) samt avslutas med  Systemkamera fortsättningskurs .

En nyhet för hösten är att jag kommer köra en  Blixtskola  under tre lördagar 11.00 – 13.15. Den kommer att ta upp allt från den inbyggda blixten till externa blixtar plus studiofotografering.

Samtliga datum finns nu i kurskalendern på www.fotokurskalmar.se

 

Utdrag från Sensus kommande kurskatalog:

Digitalfoto

Bilder kan förmedla känslor, dokumentera. De kan beröra, berätta viktiga historier, skapa nya världar, dokumentera och ge kunskap. I våra digitalfotokurser får du lära dig att hantera kameran och redigera den färdiga bilden genom bildbehandling. Magnus Johnsson är en erfaren fotograf som brukar fylla sina kurser med meningsfullt innehåll. Kurserna brukar bli fulltecknade ganska fort!

 

Lär dig din systemkamera
Lär dig använda kamerans fulla kraft genom att lämna det gröna autoläget och ta kontroll över alla knappar och rattar. Vi kommer även att gå igenom en hel del tillbehör.
ledare: Magnus Johnsson
kurs: (113995) mån 10 sep 18.00–20.15, 5 ggr
lokal: Sensus, Kalmar
pris: 875 kr

 

Photohop Elements fortsättning
Denna kurs går vidare där vi slutade på grundkursen i Photoshop Elements. Vi går igenom fler verktyg i verktygspaletten, vi testar friläggning för att byta bakgrund, lär oss hur man lägger till ljuseffekter, gör om bilden med diverse filter, gör bilden webbanpassad samt skicka upp en bildspel till en hemsida. Och mycket mer.
Grundläggande datorkunskap nödvändig. Du behöver inte ha gått grundkursen i Photoshop Elements men det underlättar om du inte är helt ny på programmet.
ledare: Magnus Johnsson
kurs: (113998) mån 15 okt 18.00–20.15, 5 ggr
lokal: Sensus, Kalmar
pris: 875 kr

 

Lär dig din systemkamera – fortsättning
En fortsättning för dig som vill lära dig ännu mer om din systemkamera med alla dess möjligheter. Vi kommer att arbeta vidare med systemkameran så att du kan utnyttja alla finesser och funktioner.
ledare: Magnus Johnsson
kurs: (113997) mån 19 nov 18.00–20.15, 5 ggr
lokal: Sensus, Kalmar
pris: 875 kr

 

Blixtfotografering
Att fotografera med blixt kan vara svårt. I denna kursen lär vi oss att använda blixten och annat konstljus. Vi arbetar inomhus och kommer att använda fotostudio under del av kursen.
ledare: Magnus Johnsson
kurs: (114283) lör 10 nov 11.00-13.15, 3 ggr varannan vecka
pris: 525 kr
Top