Du är här
Hem > Kunduppdrag > Fotouppdrag Trafikverket

Fotouppdrag Trafikverket

Fotografering av invigning ombyggnad E22

Vi som bor i och runt Kalmar har länge sett fram emot dagen då E22 skall börja att byggas om. Första delen är Karlsrorondellen och vägen förbi Rinkabyholm (samhället med fler vägkameror än innevånare har det känts som). Nu var det äntligen dags för första spadtaget.

Trafikverket hade anlitat en eventbyrå i Stockholm att sköta invigningen. Flera prominenta gäster var inbjudna, en skolklass, arbetare på Trafikverket samt boende i Rinkabyholm. Eventbyrån ville ha allt fotograferat så att Trafikverket har bilder till information och reklam samt dokumentation. Det är här Fototjänster i Kalmar kommer in i handlingen. Ett samtal från eventbyrån som förklarade hela upplägget, vad man ville ha fotograferat, tider och leverans (som vanligt är vill man ha bilder snabbt). Inga problem. Uppdraget blev bokat.

En halvtimme innan invigningen var jag på plats. Rekade omgivningen, tog lite miljöbilder samt talade med marknadschefen. Invigningen började. Olika talare, intervjuer samt ett spadtag som var utbytt till en stor pusselbit som kom med en vägmaskin. Fotografering av prominensen, enskilt och tillsammans med barnen samt efterföljande mingel. En timma senare var allt klar och hem för att redigera. På kvällen fick eventbyrån samt Trafikverket en länk för att hämta ner redigerade bilder från Fototjänster i Kalmars bildserver.

Top