Du är här
Hem > Kunduppdrag > Fotouppdrag – porträttfotografering av döv person

Fotouppdrag – porträttfotografering av döv person

fotouppdrag

Att fotografera en döv person

Fick ett spännande kunduppdrag i veckan som utfördes idag. För Post och Telestyrelsens reklambyrå fick jag i uppdrag att fotografera en döv kvinna som med hjälp av tekniska hjälpmedel (bla en mobilapp) kan röra sig mer fritt i samhället. Dock skulle inte tekniken (mobilen och appen) vara med i bild. Bilden skulle vara i naturlig miljö, dvs inte i fotostudion eller tillgjort på något sätt.

Kommunikationen med “P” har skett via e-post. På så sätt kunde vi bestämma dag, tid och plats. Vi bestämde tid vid Kalmars nya vattentorn ute i Berga. Vi hade tur att det var lite sol men ändå var det rätt kallt ute. Det blev en rundvandring på drygt 20 minuter vid fem olika “stationer” som jag hade valt ut genom att reka innan hon kom.

Att fotografera en döv person var en ny upplevelse. Att kunna styra och ställa under fotograferingen med bara händerna (och man inte kan teckenspråk) var en utmaning. Tumme upp, tumme ner, stoptecken och peka blev lösningen.

En ny upplevelse att inte kunna få respons under fotograferingen. En helt tyst fotografering. Blev riktigt bra slutresultat. Hoppas nu reklambyrån blir nöjda. Bildredigering och leverans nu i helgen. Som vanligt när det gäller bilder för reklambyråer kan man inte visa någon bild från fotograferingen. Bilderna är friköpta av Post och Telestyrelsen och kommer att dyka upp i olika reklamsammanhang framöver.

“P” skrev på sin mobil innan hon gick att “hoppas du är nöjd och att du fått bilderna du ville ha”. Absolut var jag det. Synd bara att jag inte kunde säga det muntligt utan bara med en tumme upp.

 

Top