Du är här
Hem > Kunduppdrag > Fotouppdrag för tidningen Lika värde

Fotouppdrag för tidningen Lika värde

Ett fotobesök vid Bageriprogrammet på Jenny Nyströmskolan i Kalmar blev aktuellt när tidningen Lika värde skickade en journalist för att dokumentera en lärare som nominerats till Guldäpplet, en prestigefylld nationell tävling. För att fånga lärarens arbetsmiljö i skolbageriet anlitades en lokal fotograf från Fototjänster i Kalmar.

Fotografering för en tidning är vanligtvis en klar process. Före uppdraget får fotografen oftast ett e-postmeddelande med exempelbilder från tidigare artiklar och en grafisk manual som beskriver önskad fotostil – allt från bildorientering till bakgrundsskärpa och känslouttryck.

Att fotografera i en skola skiljer sig från företagsfotografering. Man kan inte bara gå in med kameran redo; som utomstående är man begränsad till att vänta utanför tills en lärare hämtar en. I mitt fall var läraren en gammal klasskamrat jag inte sett på tjugo år.

Bageriläraren var lätt att arbeta med, glad och samarbetsvillig framför kameran. Vi fotograferade i bageriet, med och utan elever, och i klassrummet. Efter en halvtimmes fotografering tog journalisten över för intervjun.

Tillbaka hem började jag med en backup och gick igenom bilderna, sorterade bort de som inte höll måttet. De återstående bilderna redigerades och levererades till journalisten följande morgon, snabbare än förväntat. Journalisten bad om hjälp med att välja ut bilder, så jag förberedde ett mindre urval för henne att välja från. Nu ser jag fram emot att se den färdiga tidningsartikeln.

Top