Du är här
Hem > Fotokurs > Fotokurser via Sensus Kalmar

Fotokurser via Sensus Kalmar

Systemkamera fortsättning och Ta bättre bilder Kalmar

Fototjänster + Sensus = Sant

Fototjänster i Kalmar har under över 10 år haft ett samarbete med Sensus Kalmar. Ett antal hundra elever har lärt sig fotografering och bildredigering via Sensus gruppkurser. En del elever har jag fortsatt kontakt med och har dessutom fått möjligheten att fotografera deras bröllop, körkort och barnbilder.

Under 2018 tog vi nästa steg. Nu kör vi gruppkurserna i våra egna lokaler på Södra Malmgatan 7 i kvarteret Valfisken i centrala Kalmar. Större kurslokal, större biutrymme och möjlighet att använda prylar från den egna verksamheten.

Som när elever kommer utan egen kamera, då hämtas en från kontoret. Även möjlighet att komma lite tidigare då jag ändå är på plats. Nu kan även intyg skrivas ut och lämnas över direkt.

Första halvåret 2018 kommer gruppkurser att hållas i Systemkamera nybörjare, Ta bättre bilder samt Systemkamera fortsättning. Höstens utbud är ännu inte klart men det lutar åt en ny kurs i Systemkamera nybörjare, redigering av bilder i Adobe Lightroom och någon nyhet (så du som gått kurserna innan kan lära dig ytterligare något nytt).

Ett projekt som jag har påbörjat men som inte är klart ännu är en Onlineportal för utbildningarna. Ett komplement till hemsidan fotokurskalmar.se (hemsidan där jag samlat info om kurserna) som är till för eleverna. En portal med forum, videofilmer, bildexempel, sammanfattningar (som idag ligger publika för alla) och mycket mer. Hoppas mycket på denna onlineportal och återkommer när det finns mer att visa.

Parallellt med fotokurserna för Sensus finns även privatkurser. Något som är väldigt populärt. Funderar även på några endagarskurser (2-3 timmar kväll eller helg) i mer smala ämnen.

Top