Du är här
Hem > Fotokurs > Fotokurs på företaget

Fotokurs på företaget

Fotokurs på företaget

Dagarna innan jul samlades de anställda på ett Kalmarföretag på sitt kontor för att gå igenom året som varit och året som skall komma. Under detta möte ville företaget ha en aktivitet som de anställda kunde ha nytta av i tjänsten men även privat. Därför tog man kontakt med Fototjänster i Kalmar för att diskuterar ett upplägg.

Fotokurs på företaget
Fotokurs på företaget

Upplägget diskuterades fram och tillbaka och till slut var både pris för kursen och upplägget klart. Vi delade upp kursen/aktiviteten i två halvdagar med en eftermiddag och en förmiddag. Första halvdagen gick vi igenom olika slags kameror för att sedan gå in på systemkamerans för och nackdelar. Allt från tillbehör, inställningar som bör göras av alla samt hur kameran sätter skärpa gicks igenom. Dagen avslutades med olika kompositionsregler. Tips och trix för hur människan uppfattar bilder och hur man kan få sina egna bilder mer spännande.

Dag två, förmiddagen, gick vi igenom en del av företagets egentagna bilder för att sedan se hur dessa kan redigeras i Photoshop Elements till ett ännu bättre resultat.

Kursen verkade vara uppskattad och följande glada tillrop kom på e-post några dagar senare:

Tack för en utmärkt kurs. Jag fick mycket positiv kritik som jag härmed vidarebefordrar till dig. Många tyckte att det var väldigt bra med en fotograf som lärare istället för t ex en grafisk formgivare. Det blir ett lite annorlunda fokus. Alla var mycket entusiastiska och tyckte du var mycket pedagogisk.

Kul att höra att en aktivitet som foto kan vara lika bra om inte bättre än att ”gå ut och äta” eller paintball. Och till ett pris som förmodligen är långt under dessa aktiviteter.

Top