Du är här
Hem > Kunduppdrag > Fotografering åt Fastighetsmäklare

Fotografering åt Fastighetsmäklare

Fotografering åt Fastighetsmäklare
Fotografering åt Fastighetsmäklare

Fotografering åt Fastighetsmäklare

Att fotografera villor, fritidshus och bostadsrätter åt Fastighetsmäklare är en del av verksamheten. Ibland kommer det även in kommersiella objekt som skall säljas. Som kiosken i Djupvik som snart skall säljas. En sommaröppen verksamhet, hur fotograferar man den på vintern när allt är stängt och öde? Till att börja med gäller det att planera in fotograferingen när vädret är som bäst. Snabb koll i väderappen. På söndagen mellan 11-12 skulle det ”enbart” vara 10 % risk för nederbörd och lite sol. Perfekt. Den tiden fick det bli.

Har ni varit inne i en stängd sommarrestaurang så vet ni att ljuset och ytan inte alls är som på sommaren. Belysningen är släckt (ibland är även strömmen avstängd), möbler och inventarier överallt. Det blir lite annorlunda att piffa som man gör i ett privathem. Där kan man lätt flytta runt föremål, ta ner personliga tavlor och magneter på kylskåpet. Att flytta spisar, glassdisk och bord och stolar staplade på varandra är inte lätt.

En bra kamera, objektiv, stativ och fjärrutlösare hjälper till. Där ljuset inte räcker till krävs ibland upp till 30 sekunders exponeringstid.

En timma senare var jag klar. Bilder både inne och ute. Från mark och från hög höjd. Dags att åka tillbaka till Kalmar för att redigera bilder. Senare samma kväll hade mäklaren drygt ett 100 tal redigerade bilder att välja mellan.

Är du fastighetsmäklare eller ägare till en bostad/lokal/rörelse som skall säljas? Varför inte sälja objektet med bra bilder. Det är billigare än vad du tror.

Se mer om vilka företag som anlitat Fototjänster i Kalmar för uppdragsfotografering 

Top