Du är här
Hem > Bra att känna till > Fotografera åt den mindre klubben

Fotografera åt den mindre klubben

Bilder från division 6 och mötet mellan Kalmar City BK – Kungshalls IF 190518

Som fotograf har man fotograferat större lag och i högre divisioner/serier än Kalmar City BK som i och med veckans seger blev seriesegrare i fotbollens division 6 med fyra matcher kvar. Men vad är det som gör att man väljer bort fotografering av ett känt lag för ett i gärdsgårds serien?

Det kan vara ett eget intresse. Man gillar eller stödjer ett lokalt lag i de lägre serierna. Men det kan även vara sådant som personkemi, om föreningen uppskattar och delar bilderna man tar. Givetvis finns det en kommersiell bakgrund också. Där intresset från fans, spelare, spelarnas släktingar och föreningen att köpa bilder är stor är det en större anledning att fotografera just det lagets matcher/tävlingar. Sedan är kraven på ackreditering i förväg inte alls på samma nivå i lägre divisioner. Lättare att ta ett sent beslut om fotografering. Det är även i dessa matcher man kan testa ny utrustning, nya redigeringsprogram och sätt att fotografera utan att känna samma press att leverera.

Och så är det exempelvis i relationen med Kalmar City BK. När veckans fotograferingar beslutas kan lag i andra sporter eller i högre divisioner bli utan fotograf. För man vet att bilderna man tar kommer att uppskattas mera.

Vill ni se bilder från Kalmar City BK matcher gå ni in på bildbank.online och söker, eller läser i vår blogg om våra fotograferingar på kalmarbilder.se

Top