Du är här
Hem > Allt annat > Fotograf = stillbilder och videofilmer

Fotograf = stillbilder och videofilmer

När jag började som fotograf var man antingen stillbildsfotograf eller en filmare. Idag gå det mer och mer till att bli en roll. Jag är fortfarande mest stillbilldsfotograf men sociala medier som TikTok och Facebook/Instagram har mer och mer rörligt material och premierar dem som lägger ut rörligt framför stillbilder. Detta samt att jag få fler och filer uppdrag där kunden förutom stillbilder vill ha lite rörligt material gör jag den senaste tiden har jag lagt mer fokus på att lära mig mer och utvecklas inom även rörligt media. Vi talar inte om filmproduktioner utan 1-2 minuters klipp från någon verksamhet eller för min del även filmer där jag presenterar min egen verksamhet.

Nya systemkameror med bättre filmmöjligheter har införskaffats, även system för trådlöst ljud. Nu gäller det bara att träna, släppa något och sedan lära vad man kan göra bättre. Därför kommer du att se mer rörligt material från Fototjänster i Kalmar framöver.

Samtidigt passar jag på att försöka hitta en bra balans mellan kvalité och att filmer skall laddas snabbt från egna servrar när någon besöker sidan. Som filmen nedan jag gjorde för några år sedan. Hur snabbt den laddas för dig som tittare kan jag se i min statistik om du väljer att titta de ca 30 sek som filmen varar.

Min Vlog, videoblogg med små korta inlägg (minimal redigering) är något som jag använder både för att lära mig mer samt sprida info om min verksamhet. Exempel nedan:

Top