Du är här
Hem > Eventfoto > Fotograf på ert event?

Fotograf på ert event?

Bilder från Student VM Kalmar 2018 – supersprint söndag

Skall vi delta och fotografera på ert event?

Nybroloppet på skidor och Student VM i Triathlon är två exempel där arrangören bokat Fototjänster i Kalmar för att fotografera eventet som officiell fotograf. Alla event, inte enbart privata som företagskickoffer eller kundevent, kan fotograferas mer professionellt. Låt oss berätta mer.

Det finns olika upplägg för att boka en fotograf till ett event. Ett kan vara att betala för fotografens tid och sedan få tillgång till samtliga bilder. Bilder som man sedan skickar ut till intresserade. Ett annat att man marknadsför fotografens hemsida till deltagarna och att dessa kan ladda ner bilder gratis från vår bildbank på
bildbank.fototjansterkalmar.se eller vår bildserver. Fördelen här är att det inte blir något extra arbete för arrangören med att distribuera bilderna. Albumet kan vara öppet för alla eller så sätter man en inloggning på det. Ytterligare ett upplägg är att man inte betalar fotografen en fast summa och att fotografen kan sälja bilder från eventet till deltagarna. Öppet eller slutet album.

Givetvis kan man göra en kombination av många delar. Nybroloppet på skidor exempelvis betalar en fast summa för bilder men låter deltagarna och andra intressenter köpa bilder från ett publikt album. Student VM i Triathlon och dess organisation köper bilder som övriga från ett öppet album.

När det gäller event gäller snabb leverans/publicering. Det är inte intressant att se bilderna 1-2 veckor efteråt. På Fototjänster i Kalmar brukar vi lägga ut bilderna samma dag eller senast dagen efter. Redigerade och i bra kvalité/upplösning. Hela infrastrukturen finns klar med automatisk bildköp dygnet runt. Även taggning av deltagarnas nummerlapp om sådan finns.

Läs mer om våra fotouppdrag på vår dedikerade sida frilansfotograf.se där vi i bloggform skriver om olika uppdrag vi haft.

När kan vi dyka upp på ert event?

Top