Du är här
Hem > Bildbank/Shop > Fotboll, hockey, löpning och rugby

Fotboll, hockey, löpning och rugby

Kalmar Södra Rugby vs Lugi Lions 170521
Kalmar Södra Rugby vs Lugi Lions 170521, Södra Utmarken, Kalmar, Foto: Fototjänster i Kalmar

Rugbyfotograf?

Har sedan många år fotograferat hockey (Nybro Vikings, Nybro Flames och Kalmar HC), fotboll (Kalmar FF, IFK Kalmar) och diverse löplopp. I helgen var det dags att testa på en ny sport, Rugby.

Fick ett tips via Facebook om att Kalmar Södra Rugby skulle spela match mot Lugi Lion på Södra utmarken i Kalmar. Tog kontakt med min fotoelev Fredrik och frågade om man ville haka på. Fredrik är seriös och när vi träffades hade han redan läst på lite om sporten. På plats bland åskådarna fanns även P, en bekant sedan tidigare. Han kunde fylla i luckorna om hur spelet fungerar. Att ha kännedom om hur spelet fungerar, regelverk, stjärnor, vinklar, spektakulära drag osv underlättar. Att vara påläst helt enkelt. Fotograferingen var inget kunduppdrag utan för att fylla på bilder i bildbanken.

Gick igenom bilderna efter matchen. Tog bort de som inte höll måttet. Redigerade övriga och publicerade till Bildbanken. La en blänkare om matchen på sociala medier. Klart. Vidare till nästa uppgift. Kollade statistiken för bildbanken efter någon timma. Stort intresse och många besökare som var inne. Klubben hade delat bilderna och flera delningar på sociala medier. Kul. Rugby var trevligt att fotografera så det kommer säkert att bli fler besök på kommande matcher.

Bilderna från matchen mellan Kalmar Södra Rugby och Lugi Lion se du här

Top