Du är här
Hem > Försäkringsbilder > Försäkringsbilder – när skadan är framme

Försäkringsbilder – när skadan är framme

Försäkringsbild

Bättre försäkringsbilder ökar chansen till ersättning

Råkar man ut för en skada kan man få ersättning från sitt försäkringsbolag. Många tar bilder själva, ofta med mobilen, och skickar in. Då kan bilderna avslås eller inte ge en korrekt ersättning då skadan inte framkommer tillräckligt tydligt.

De flesta försäkringsbolag ersätter kostnaden för fotografering hos en riktig fotograf upp till 1000 kronor. Varför då ta bilderna själv?

En som förstått vikten av att ha bra skadefoton var kunden från Torsås kommun som besökte fotostudion idag. Hon hade ärr på flera delar av foten efter en cykelolycka. Hon hade försökt själv då hon var fotointresserad. Det hade inte blivit bra. Hon hade därefter varit hos en fotograf i Karlskrona men tyckte inte bilderna blev bra där.

Kunden hade Trygg Hansa som försäkringsbolag. Efter ett samtal dit bestämdes att fotografen, dvs Fototjänster i Kalmar, skickar bilder direkt efter redigering till försäkringsbolaget. Även fakturan går direkt dit. Kunden hade med sig sitt ärendenummer vilket är ett krav om fotografen skall skicka in bilder. Om man inte har ärendenummer och vilken e-postadress som bilderna skall skicka in på betalar kunden fotografen men få summan tillbaka från försäkringsbolaget.

Två timmar efter fotograferingen finns nu digitala och korrekt redigerade bilder hos Trygg Hansa. Det finns en del att tänka på vid redigering av försäkringsbilder. Men efter att ha fotograferat ett antal skade/försäkringsärende tidigare så har man bra koll på dessa.

 

 

 

Top