Du är här
Hem > Fotouppdrag > Företagsjobb inom fotografering

Företagsjobb inom fotografering

Företagsjobb inom fotografering

En viktig del i en Kalmar fotografs vardag är olika företagsjobb inom fotografering. Det kan vara allt från företagsevent, personalbilder eller en tidning som ringer och vill ha bilder till ett reportage.

Tidningsjobb

Vid tidningsjobb för reportage få man en uppgift, som en känsla eller en produkt, som skall framställas på ett speciellt sätt. Ofta finns klara riktlinje och leverans av bilder skall ske snabbt innan deadline. Så var det när Lantmännens tidning ville ha en bild av en lokal lantbrukare och en viss traktorsort. Bilden skulle inte vara en reklambild utan en dokumentärbild när traktorn var i bruk. En tid bestämdes (givetvis snabbt pga pressläggning). När tiden är inne gäller det att ha tur med väder och vind så att det fungerar för bilden. Finns inte att vänta in bättre väder eller annorlunda bakgrunder. Det gäller att göra det bästa av situationen. Hela fotograferingen tog ca 30 minuter så det gäller att få snabbt kontakt och förtroende från den som skall fotograferas.

Det är viktigt att man som fotograf respekterar den man har fått i uppdrag att fotografera. Personen/personerna skall känna sig delaktiga och bidra med sin sakkunskap. De kan sin sysselsättning bäst.

Redigering och leverans

Efter fotograferingen var det dags för en snabb redigering (här vill ofta tidningarna inte har för mycket och för udda) och leverans. Här har jag en fördel som teknisk kunnig att anpassa mig helt till hur kunden vill ha bilderna levererade. Nästan alltid handlar det om digital överföring. En faktura skickas och eftersom Fototjänster i Kalmar är ett inregistrerat företag slipper kunden tänka på sociala avgifter och andra besvär som det är att anlita en privatperson.

Jobbet är klart och förhoppningsvis få man sedan ta del av artikeln så att man kan lära sig än mer hur tidningarna tänker och vill ha bilder till artiklarna.

Priset kanske någon undrar? Så mycket kan avslöjas att jämfört med andra fotografer i Kalmar är det riktigt prisvärt.

Välkommen med er förfrågan för ert företags fotograferingsbehov.

 

Top