Du är här
Hem > Fotouppdrag > Eventfotografering Kalmar

Eventfotografering Kalmar

Eventfotografering Kalmar

Eventfotografering åt företag i Kalmar med kranskommuner är en del av verksamheten på Fototjänster i Kalmar. Ett event kan vara en gala för sina leverantörer. För några dagar sedan (våren 2014) blev jag kontaktad av en av Kalmars företagare som ville ha bilder från röda mattan, på inredningen, porträttbilder på gästerna, maten, uppträdandet, prisutdelningen ja det mesta som ägde rum under kvällen.

Eventfotografering Kalmar
Eventfotografering Kalmar

Någon timma innan gästerna anlände var jag på plats för att tala med eventbyrån som ordnade festen. Fick min plats för fotografering och började kolla utrustningen (givetvis dubbla kameror och dubbla blixtar för att vara säker). Passade på att ta bilder på lokalen när den var dukad och fin men tom på gäster. Det blev även en hel del närbilder på dekoration och annat som företaget hade bett om på förhand.

När gästerna anlände på röda mattan blev de fotograferade enskilt eller i mindre grupper. Sedan var det dags för drink, mat och mingel.

Under dessa är det viktigt att som fotograf hålla sig i bakgrunden och inte störa tillställningen. Gästerna skall inte känna sig besvärade.

Senare på kvällen blev det uppträdande och prisutdelning. Givetvis är det händelse som dokumenterades.

Dagen efter tillställningen/galan fick det beställande företaget en länk till de redigerade bilderna. Leverans även av högupplösta bilder via post. Bilder som nu företaget har full nyttjanderätt till och kan dela ut till gästerna, ha för enskilt bruk utan ytterligare debitering från mig som fotograf. Priset för företaget blev under 2000 kronor exkl moms. En väl investering då de var väldigt nöjda med resultatet.

Detta var en av många event/gala/tillställning/firmafest/mässa som Fototjänster i Kalmar varit med och bevakat via kameran.

Är även ditt företag intresserad av att få en tillställning fotograferad så hör av er för prisförslag.

 

Top