Du är här
Hem > Fotostudio > En kväll i nya fotostudion Kalmar

En kväll i nya fotostudion Kalmar

Nya fotostudion i Kalmar

Under de senaste två veckorna har flyttlasset gått från Torsåsgatan till Förlösavägen 38c. Kontor och fotostudio har flyttats. Även om kontor och fotostudion är klara är rummen runt omkring, som trapphuset, köket och korridoren inte färdiga ännu. Förhoppningsvis kommer allt vara klart under mars månad. Så du som besöker Fototjänster i Kalmar den närmaste tiden kommer att mötas av golvpapp, färgburkar och lite rörig kringmiljö.

Nu när de mesta har kommit på plats i mina lokaler så var det dags att montera upp studioblixtar, bakgrunder och alla tillbehör. Och sedan testar av allt. En helkväll i fotostudion med andra ord.

Vilka möjligheter som nu öppnas upp! Att snabbt kunna byta mellan olika bakgrunder. Och dessutom nya bakgrunder. Blixtar på hjul, större grupper och möjlighet att kunna backa längre från motivet (vilket gör motivet smalare). Alla bilder sparas direkt i datorn och säkerhetskopieras i samma ögonblick som bilden tas. Wow vilken känsla!

Ikväll har jag kört tester med utrustningen. En Kalmar FF nalle fick agerar modell. Han skötte sig bra kan meddelas. Att nöta på timme efter timme för att kunna hantera olika ljussituationer, blixtbyte, bakgrundsbyte och allt annat som kräver snabba beslut när nallen bytts ut mot riktiga kunder.

Om några dagar startar verksamheten upp igen efter att ha varit stängd under två veckor. Riktigt kul att se att många redan bokat tider för studiofotografering. Jag lovar, fotostudion och jag är redo. Välkomna!

Bilderna nedan är från kvällens genrep.

 

Top