Du är här
Hem > Bröllop > En fotografs årskrönika för 2012

En fotografs årskrönika för 2012

Årets första dag och jag tänkte sammanfatta lite kort året som gått. Givetvis ur en fotografisk synvinkel.

DSC_7140

Hösten 2011 hade jag förmånen att starta upp en verksamhet tillsammans med min goda vän Torleif. Tillsammans skaffade vi en fotostudio i Färjestaden på Öland. Det var ett stort intresse och tidningarna var där och intervjuade oss. Målsättningen med fotostudion var att hålla priser som alla kunde ”klara av”. Alla skulle kunna ha råd att gå till en fotograf. Ett annat tydligt mål med verksamheten var att erbjuda hyrstudio (tror fortfarande det inte finns några alternativ) och fotoutbildning

Tyvärr gick Torleif bort december 2011. Efter att ha haft studion januari – mars 2012 i egen regi flyttade jag verksamheten i april till Torsåsgatan 5 där jag har fotostudion idag. Kontrakt/hyra för lokalen i Färjestaden har funnit under hela 2012. Dubbla hyror men tack vare ett stort intresse för fotostudion i Kalmar har det gått bra. Under året har utrustningen i studion utökats löpande. Fler blixtar, fler bakgrunder och ännu mer tillbehör har gjort möjligheterna till omväxlande bilder större. Dagarna innan jul kom ytterligare bakgrunder och tillbehör på plats. Något som har använts flitigt vid jul och mellandagsfotograferingen. Fler tillbehör (för barnfotografering och posering) är beställda och kommer i början av 2013.

Under 2012 släppte Nikon en proffskamera för fotostudios, D800. Denna värstingkamera med 36 megapixlar finns nu i verksamheten. Tillsammans med nya objektiv öppnas nya möjligheter.

Den varma årstiden är det bröllopssäsong. Nytt rekord för antal bröllop och det var mycket par som fotograferades från maj till augusti. Även andra tider under året förekommer bröllop men lite mindre frekvent. Jag har fått förmånen att träffa riktigt trevliga par under året och ett stort tack för alla tackkort som kommit efteråt! Bröllopsparaply, trådlösa blixtar och annat som hör bröllopsfotografering till har inhandlats.

När det gäller fotoutbildning har det varit ett stort intresse. Både på Sensus i Kalmar där jag håller kurser men även privatkurser i egen regi. Började räkna på hur många elever som varit på Torsåsgatan under kvällar och helger på kurs, och det blev ett rätt stort antal. Denna del av verksamheten hoppas jag kunna utöka ännu mer under 2013. Även här har det investeras i moderna hjälpmedel som TV-skärm, trådlös överföring från kameran (för att kunna visa bilder direkt när man testar inställningar) och whiteboard/griffeltavlor.

Något som är riktigt trevligt är att företag i Kalmar börjar få upp ögonen för Fototjänster i Kalmar. Fotoutbildningar för lokala företag, invigningsbilder åt Max Restauranger och fotografering åt Ironman är några av uppdragen. Här underlättar det naturligtvis för företagen att välja någon som har F-skatt och är momsregistrerad.

Redan årets första dag finns det bokningar i form av bröllop, dopfotografering, fotokurser och event. Så det ser intressant ut framöver. Som tidigare kommer det mesta av det som kommer in att gå till nyinvesteringar. Som tidigare nämnt är det fler studioprylar för barnfotografering och posering på väg in. Även nya bakgrunder och tyger för både barn och vuxenfoto är på plats inom kort. Det trådlösa systemet för att ni som kund skall kunna se/välja bilder direkt vid fotograferingen kommer att byggas ut ännu mer. Ett annat projekt är att kunna erbjuda mer att välja på när det gäller utskrifter.

Med andra ord är det mycket på gång och jag hoppas kunna få träffa dig under 2013. Avslutningsvis ett stort tack till alla befintliga kunder som gjort allt möjligt.

Priserna under 2013? De kommer inte att höjas utan vara kvar på samma låga nivå som tidigare. Ett nyårslöfte från mig till er. För att kunna hålla låga priser sparar jag in på reklam. Hjälp mig därför genom att dela adressen www.magnusj.net till så många som möjligt. Tack på förhand!

//Magnus Johnsson, fotograf Kalmar

 

 

Top