Du är här
Hem > Fotostudio > Egen fotostudio hemma till budgetpris

Egen fotostudio hemma till budgetpris

En fotografs årskrönika för 2012

Gör din egen fotostudio hemma

Vi som sysslar lite mer professionellt med studiofoto har oftast lite bättre prylar. Studioblixtar, softboxar, trådlös överföring, bakgrundsstativ osv. Men om man ha en mindre budget och vill göra något själv, går det? Självklart! Idag hade jag lite tid över efter att ha träffat ett brudpar inför en kommande fotografering. Passade på att testa hur långt man kan komma med enklare utrustning.

Tog min externa blixt och hade som sidblixt för att få ljus på bakgrunden och lite på tomten. Blixten köpte jag förra månaden för 695 kr på Photax i Nybro. Den inbyggda blixten i en Nikon D40x fick agera huvudljus och trigger till slavblixten. En billig instegskamera som Nikon D40x (var populär för många år sedan) räcker. Fotograferade i JPG och minsta storleken.

Fortsatte ner till min barnstudio och hängde upp ett skrynkligt lakan. Använde slavblixten nu för att göra bakgrunden helt vit. Blixten bakom kramdjuren. Återigen Nikon D40x med inbyggd blixt.

Körde blixten helt manuellt och kameran likaså (M-läget).

Det finns med andra ord inget som hindrar dig från att börja göra din egen ministudio hemma. Oftast faller det på att man inte har någon att fråga och lära sig av. Därför finns blixtfotokurserna här på Fototjänster i Kalmar. Där går vi igenom det som jag berättat ovan plus mycket mycket mer. Pris 175 kr/timma. 3-4 timmar räcker långt. Kanske något du kan önska dig i julklapp, eller ge bort till någon du känner?

Klicka på den lilla bilden för större variant.

Blixten jag använde, pris 695 kr

 

Jultomten fick vara modell
Brände lakanet vitt med den lösa blixten
Top