Du är här
Hem > Bröllop > Dopfoto, familjefotografering, fotokurs och hyrstudio

Dopfoto, familjefotografering, fotokurs och hyrstudio

En helg med dopfoto, familjefotografering, fotokurs och uthyrning av fotostudion

En fullmatat helg går mot sitt slut. En lördag som började med dopfotografering i Nybro Kyrka. Att fotografera dop är som att fotografera ett bröllop. En ofta rätt mörk kyrka. Det gäller inte att störa ceremonin. Ett antal gäster som skall komma med på bild samt givetvis en präst. Direkt hem till Kalmar och fotostudion där en släkt bestående av totalt 12 personer skulle fotograferas.

Dopfoto
Dopfoto

Barnbilder, parbilder, familjebilder och gruppbild på alla 12 st (det fungerade i fotostudion men det blev trångt). Det var roligt att höra hur det äldre paret i släktet nämnde att de inte fotograferats sedan de var unga. En fotointresserad son hjälpte till att få ett bra flöde i fotograferingen. Runt 100 bilder på 45 minuter. Dessa bilder redigerades sedan och skickades över till släkten. Här var det mormor (eller om det var farmor) som hade önskat sig en fotografering av släkten i present.

Lördagen blev till söndag. Nu var det dags för Workshopen “Fotopresenter”. En tre timmars fotokurs där jag gick igenom hur man kan göra presenter eller i dessa tider julklappar av sina fotografier. En liten men intresserad samling elever fick nya idéer och jag lovar att det kommer att dyka upp fotopresenter i vissa julklappar i år. Samtidigt med fotokursen hade jag fotostudion uthyrd till en fotograf som fotograferade en familj från Växjö. Här hjälper jag till med att ställa in kameran och studioblixtar. Sedan finns jag tillgänglig i bakgrunden för eventuella frågor. Vid uthyrning av fotostudion ser jag inte bilderna eller är inblandad i bildredigeringen. Det är en uppgift mellan den hyrande fotografen och dennes kund.

En ny vecka står för dörren. Den kommer att innefatta båda bröllopsfotografering, barnfoto, uthyrning av fotostudion samt inspelning av en hockeypodd. När det är kallt och ruggigt ute är det skönt att kunna vara inne och jobba.

Top