Du är här
Hem > Fotouppdrag > Din lokala Google fotograf

Din lokala Google fotograf

Din lokala Google fotograf
Din lokala Google fotograf

Lokal Googleguide i Kalmar

När du i din mobil eller i din dator söker i Google Maps för att hitta ett företag, en utsiktsplats eller egentligen vad som helst kommer det ofta upp bilder på platsen. När du navigerar med Google Maps få du fram en bild på slutdestinationen. När du bokar ett möte i Googles kalender och ange plats kommer det upp en bild på platsen. Jag kan nämna exempel efter exempel.

Men hur vet Google att just den bilden är på en viss plats? Alla bilder har inte en koordinat inbyggd. Svaret är att det är fotografer som samarbetar med Google för att hjälpa till att lägga in bilder på olika platser. Begreppet kallas Lokal guide.

Fototjänster i Kalmar är en Lokal Googleguide. Det innebär att vi se till att koppla bilder som Fototjänster tagit med Googles tjänster så att bilderna kommer alla till del. Det gäller både exteriör som interiörbilder.Exempelvis har runt 30 000 personer sökt efter Ekerums Resort på Öland den senaste tiden och fått fram bilder tagna av Fototjänster. Runt 400 000 bildvisningar har skett bara under 2016. Snart börjar det närma sig en halv miljon bildvisningar med bilder från oss!

Har du ett företag, förening eller har en plats som det är viktigt att den kommer upp på Googles sökmotor, kartor och kalender med flera tjänster? Då kan du anlita Fototjänster i Kalmar att ta bilderna och lägga upp dem åt dig. För visst är det trevlig att få upp bra bilder om man söker exempelvis efter “Pizzeria Kalmar” eller “Sevärdheter på Öland”. Det ger ett bra intryck av ditt företag. Och givetvis kan du använda bilderna till din egen hemsida också.

Top