Du är här
Hem > Bra att känna till > Digital leverans för snabbare leverans

Digital leverans för snabbare leverans

Dina bilder digitalt för snabbare leverans efter fotograferingen

Fotograferingen är över. Det kan varit en fotografering i fotostudion, bröllop, student eller försäkringsbilder. Nu skall fotografen arbeta vidare med bilderna för att sedan leverera dem till dig. Inget konstigt med det. Traditionellt har en ny tid bokats för leverans av bilder. Bor du som kund långt utanför Kalmars gränser så har bilderna skickats med posten. Nu försöker vi på Fototjänster i Kalmar att rationalisera bort denna tidstjuv. Det kan ibland vara svårt att hitta en tid för ett “överlämningsmöte” som tar fem minuter för att räcka över en CD/DVD eller ett USB minne. Nu när alla har bredband är det ibland bättre att istället leverera bilderna digitalt.

Att hämta en CD/DVD/USB i fotostudion kommer inte att försvinna men behöver inte alltid vara det enda alternativet.

Under hösten 2015 har Fototjänster i Kalmar börjat med att till vissa kunder leverera bilderna digitalt istället. Kunden har Swishat in beloppet eller betalt in den faktura som e-postats till dem. Vissa väljer att betala direkt, i förskott, när fotograferingen sker. Tillbaka har man fått en nerladdningslänk där man kan hämta bilderna direkt till sin dator (att hämta till mobil fungerar med är inte att rekommendera). Att hämta digitalt fungerar bra om inte antalet bilder är för stort. Då fungerar fortfarande leverans via USB bäst.

Den “vita lådan” som du ser i bilden längst upp är en filserver. En dator full med nätverksdiskar som är installerad för att leverera filer. Det är denna dator du hämtar dina bilder ifrån.

Så här kan en nerladdningslänk se ut. Testa gärna att klicka på den för att se hur enkelt det är. Ladda ner enstaka bilder eller alla med knappen längst upp.

Nerladdningslänk demobilder

Top