Du är här
Hem > Okategoriserade > Copyright

Copyright

Copyright

Copyright eller upphovsrätt är enligt Wikipedia:

CopyrightUpphovsrätt bygger på idén att den person som har skapat ett verk av en viss verkshöjd också ska ha ensamrätt att bestämma hur detta verk får användas. Upphovsrätten kan skyddas genom bestämmelser om straff för den som utan upphovsmannens medgivande nyttjar verket. Lagstiftning eller praxis kan också medge skadestånd till upphovsmannen och förbud för annan att nyttja verket.
Ensamrätten innebär att upphovsmannen äger en ekonomisk rätt och kan äga en ideell rätt. Den ekonomiska rätten innebär rätt att trycka eller framföra verket för allmänheten och att åtnjuta ekonomisk ersättning därav. Den ideella rätten innebär att den som skapat ett verk har rätt att bli omnämnd som upphovsman och ett skydd att inte verket används på ett sätt som kränker upphovsmannens goda namn. Ensamrätten innebär också att personen har en ekonomisk rätt och kan få skadestånd om någon bryter mot lagen.

Vad innebär det i klartext för fotografier tagna av Fototjänster i Kalmar/Magnus Johnsson?

Har du hittat ett fotografi på nätet som är taget av Fototjänster i Kalmar eller en fotograf som arbetar för företaget få denna/dessa inte användas utan tillstånd. Det är inte ok att använda bilden för enskilt eller kommersiellt bruk utan att först ha tagit kontakt med Fototjänster i Kalmar.

Fototjänster i Kalmar få ibland förfrågningar från ideella föreningar och privatpersoner. Dessa brukar få klartecken om fotografens namn skrivs ut i samband med bilden. Men som sagt fråga alltid först.

Bilder kan köpas loss för kommersiellt bruk. Prisuppgift ges efter förfrågan.

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi med ett besked om bilden/bilderna kan användas.

Top