Du är här
Hem > Bröllop > Checklista vid bröllopsfotografering

Checklista vid bröllopsfotografering

Checklista vid bröllopsfotografering

När man väljer en fotograf inför sin bröllopsfotografering är det viktigt att tänka efter. Det finns många ögonblick under bröllopsdagen och därför är det viktigt att veta vilka man vill ha fotograferade. När man anlitar en bröllopsfotograf är det viktigt att man är överens om vilka ögonblick som skall fotograferas. Historien, om man tittar i världen i stort, visar att när ett brudpar och en fotograf är missnöjda är en vanlig orsak att man hade olika förväntningar. Därför är det viktigt att reda ut dessa redan vid förmötet med fotografen.

Vid förmötet hos Fototjänster i Kalmar går vi igenom det som skall fotograferas och sätter därefter priset. Förmötet sker oftast vid en personlig träff (telefon i vissa all) och i god tid innan bröllopet.

Bröllopsfotografering Ljuder kyrkaEn bröllopsfotografering kan starta redan under förberedelserna på morgonen/förmiddagen. Därefter sker vanligtvis de formella porträtten innan kyrkan. Ibland tas dessa efter vigseln. Vid vigseln, kyrklig som borgerlig, finns ett antal punkter som skall fotograferas. Ibland är fotografen även med på bröllopsfesten på kvällen. Då är det inte enbart tårta och vals som är på listan. En bröllopsfotograf skall inte enbart ta bilder på personer utan även detaljbilder som frisyrer, skor, bukett, ringar, dukningar, festlokalen, dukning osv.

Bröllopsguiden har tagit fram en checklista inför bröllopsfotograferingen. Denna finns nedan. Skriv gärna ut den och ha med på förmötet hos Fototjänster i Kalmar.

Checklista vid bröllopsfotografering

Top